PRONAĐENI TRAGOVI ZA KOJE SE SUMNJA DA PRIPADAJU NESTALOJ ANI KNEŽEVIĆ: Novo otkriće u slučaju koji je UZDRMAO Srbiju i region!
Foto: Printscreen Mondo.rs, Drustvene Mreže

PRONAĐENI TRAGOVI ZA KOJE SE SUMNJA DA PRIPADAJU NESTALOJ ANI KNEŽEVIĆ: Novo otkriće u slučaju koji je UZDRMAO Srbiju i region!

Crna Hronika -

Beograđanin David Knežević, koji se u Španiji tereti za ubistvo bivše supruge Ane Knežević Henao, dok se u Sjedinjenim Američkim Državama tereti za dva krivična dela - ubistvo državljanina SAD u inostranstvu i otmicu, na poslednjem saslušanju tvrdio je da nije kriv.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu sarađuje sa Nacionalnom policijom Španije i američkim Federalnim istražnim biroom (FBI) u ovom slučaju, a prema nezvaničnim saznanjima, u iznajmljenom automobilu za koji se veruje da ga je Knežević koristio u trenutku zločina pronađeni su tragovi koji se trenutno veštače, a za koje se sumnja da pripadaju Ani.

David Knežević osumnjičen da je početkom februara u Madridu umešan u nestanak Ane Knežević Henao, o kojoj se ništa do danas ne zna.

David Knežević
foto: Printskrin

Policija i Federalni istražni biro (FBI) koji je od prvog dana uključen u potragu za američkom državljankom kolumbijskog porekla, prikupili su brojne dokaze koji ga povezuju sa Španijom, tačnije Madridom, u danima kada je Ana Knežević nestala.

Ipak, na saslušanju je Knežević tvrdio da nije kriv, a njegov advokat, pre hapšenja u Majamiju, govorio je za medije kako Knežević nikada nogom nije kročio u Španiju.

Sa druge strane, istražitelji koji rade na ovom slučaju prikupljaju sve podatke koji bi mogli ukazati na to šta se dogodilo nesrećnoj ženi.

Ana Knežević
foto: Printscreen/X@BrianEntin, Printscreen/Drušvene mreže

„Imajući u vidu da je Knežević, kako se u ovom trenutku sumnja, iznajmio automobil u Srbiji i krenuo put Španije, a onda se i vratio u svoju rodnu zemlju, dovoljan je razlog da postoji međunarodna saradnja između Srbije i svih drugih uključenih zemalja. U Beogradu su do sada već obavljeni pretresi prostorija, ispitano je više svedoka, među kojima su i roditelji osumnjičenog, zatim lica iz rentakar agencije iz koje je Knežević iznajmio automobil kojim se, kako se sumnja, odvezao do Španije. Takođe su prikupljeni dokazi o njegovom kretanju i telefonskim komunikacijama, koji će biti prosleđeni kolegama iz inostranstva“, navodi izvor.

Prema saznanjima, tokom veštačenja automobila rentakar agencije iz koje je Knežević iznajmio vozilo, a kojim se navodno odvezao do Španije, izuzeti su određeni tragovi.

Španska policija, Ana Knežević, David Knežević, nestala
foto: Printscreen

„U automobilu su pronađene dlake koje se trenutno nalaze na analizi, kako bi se eventualno proverilo da li mogu da dobiju neki trag. Problem otežava to što naši istražni organi nemaju nikakav DNK trag nestale Ane Knežević Henao, sa kojim bi mogli da ga uporede“, navodi sagovornik.

Izvlačenje podataka iz automobila

Kako smo ranije pisali, Sud u Madridu zatražio je dozvolu da nekoliko istražitelja Nacionalne policije otputuju u Beograd, gde se automobil nalazi, kako bi izvukli podatke sa ECU (Engine Control Unit, uređaj koji beleži sve parametre vozila). Osim toga, zatražena je i dozvola da se izvrši vizuelni pregled vozila.

Kurir.rs/Nova/Preneo: D. P.

Bonus video:

04:43

DNK analiza je sto odsto sigurna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja