KO JE JEDAN OD NAJOPASNIJIH PLAĆENIH UBICA KAVČANA KOJI JE STIGAO U SRBIJU! Njegovo ubistvo inscenirali i naplatili 200.000 EVRA
Foto: Privatna Arhiva

KO JE "BELIVUKOV" VOJNIK

KO JE JEDAN OD NAJOPASNIJIH PLAĆENIH UBICA KAVČANA KOJI JE STIGAO U SRBIJU! Njegovo ubistvo inscenirali i naplatili 200.000 EVRA

Crna Hronika -

Milinko Brašnjović, koji se sumnjiči da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera, izručen je Srbiji, a odmah po sletanju na aerodrom u Beogradu, Brašnjović je u pratnji pripadnika SBPOK i PU za grad Beograd, sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Nedavno je vest o izručenju Brašnjovića potvrdio i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić.

- Brašnjović je osumnjičen kao jedan od direktnih izvršilaca ubistva u Atini Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 2020. godine. On je uhapšen 27. februara ove godine u Španiji u zajedničkoj akciji pripadnika srpskog SBPOK-a i pripadnika Nacionalne policije Španije - izjavio je Dačić.

Milinko Brašnjović
Milinko Brašnjovićfoto: MUP

Evo ko je zapravo Brašnjović

Brašnjovićje navodno jedan od glavnih egzekutora klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Brašnjović je od ranije poznat policiji i mafijaški „prvoborac“. Brašnjović detinjstvo i ranu mladost je proveo u blagostanju jer su se njegov otac Mika i stric Milinko, po kome je dobio ime, sposobni biznismeni, potrudili da porodica ne oskudeva ni u čemu.

Klan inscenirao njegovo ubistvo

Brašnjovića je okrivljeni-saradnik u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić označio kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, čiju su likvidaciju od "škaljarskog klana" naplatili 200.000 evra.

Inače, o Brašnjoviću se ništa nije znalo godinama, spekulisalo se i da su ga pripadnici klana ubili, o čemu se vodila žustra rasprava upravo u Specijalnom sudu između Lalića i Miljkovića.

Miljković: Pričao si o ubistvu Milija Brašnjovića?

Lalić: Nisam. Pričao sam o isceniranom njegovom ubistvu, uzeli smo tada 200.000 evra od škaljarskog klana. Uzeo je najverovatnije Radoje Živković, a možda i Nikola Vušović. Tebe je Miljkoviću isto Živković prevario za 700.000 evra. Tad si poludeo, sećaš se.

Miljković: Ne sećam se. Nemoj da lutaš mnogo

Lalić: Iznervirao sam se

Miljković: Pa nek popije terapiju. Ja sve pitam konkretno

Miljković: Kako da sud zna da ga ti nisi zakopao?

Lalić: Pa ja sam kasnije bio sa njim u Turskoj i imam svedoke

Miljković: Sam kažeš da smo pravili fotografije lažnih ubistava, kako znaš da i ostele žrtve nisu žive?

Lalić: Slike su mnogo drugačije. A nadam se da će se Brašnjović dozvati pameti i uraditi isto što i ja

Milinko Brašnjović
Milinko Brašnjovićfoto: Privatna arhiva

O ubistvu "škaljaraca" u Atini, govorio je i svedok saradnik Bojan Hrvatin kada je spomenuo i kakvu je ulogu imao Milinko Brašnjović u tom zločinu.

- Što se tiče Atine, Milinko Brašnjović koji je bio jedan od direktnih izvršilaca mi je ispričao da su bili uhapšeni par dana ranije u Atini i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da ulaze u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "kalispera". Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede Dedović i Stamatović, ali da ih je video za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju, da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović prišao i pucao u Stamatovića koji je skočio na pištolj. Rekao mi je da su bili pred odustajanjem, jer im je javljeno samo da su u Atini, ali da ih je Veljko snimio i da su tada realizovali. Milinko Brašnjović je u tom trenutku bio u šteku od škaljarskog klana, jer su Veljko i Mrako lažirali njegovu smrt i on je za škaljarski klan bio mrtav - otkrio je svedok saradnik.

On je precizirao da je Brašnjovića video krajem avgusta 2020. u Turskoj.

- Krajem avgusta, Veljko Belivuk je pozvao da odemo u Tursku. Miloš Budimir i ja smo otišli na jedan aerodrom, nije Ataturk, nego manji i odatle smo leteli u Antaliju. Tu i smo sačekali i Duleta Duška Roganovića, koji je dolazio iz Albanije, on je kasnio jer je dečko invalid pa ga je osoblje ukrcalo a mi smo kasnili i drugim letom smo došli uveče. Otišli smo u mesto u kom je Belivuk imao iznajmljenu vilu, tu vidim i momka koji se zove Milinko Brašnjović, na skaju Gadafi, zvali su ga Mili, Fejs, Gadafi - ispričao je navodeći da je par dana kasnije sa porodicom u rizort došao i Marko Miljković i da je par puta dolazio sa ženom u kuću u kojoj su bili i drugi svedok saradnik Srđan Lalić, kao i Miloš Budimir.

Bonus video:

01:28

ZVICER JE POBEGAO JER JE BIO UPOZOREN OD STRANE NJIH! Stručnjaci: Ako krenete na kriminalnu grupu PUCAĆE U GLAVU bez ustezanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track