KURIR SAZNAJE! OSUĐEN BRAT MASOVNOG UBICE IZ DUBONE ZBOG ARSENALA ORUŽJA! Evo kako je prošao ujak Uroša Blažića
Foto: Nenad Kostić

viši sud u kragujevcu

KURIR SAZNAJE! OSUĐEN BRAT MASOVNOG UBICE IZ DUBONE ZBOG ARSENALA ORUŽJA! Evo kako je prošao ujak Uroša Blažića

Crna Hronika -

Kragujevčanin Boris Gavrilović, brat od ujaka masovnog ubice Uroša Blažića iz Dubone kod Mladenovca, koji je na svom imanju imao arsenal oružja, osuđen je danas u Višem sudu u Kragujevcu na godinu dana i šest meseci, saznaje Kurir!

- Boris Gavrilović je osuđen na zatvrosku kaznu zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvišilaštvu, dok je njegov otac Goran Gavrilović koji je takođe, bio obuhvaćen optužnicom oslobođen optužbi - kaža Kurirov sagovornik.

uroš blažić, okrivljen za masakr u selima dubona i malo orašje
uroš blažić, okrivljen za masakr u selima dubona i malo orašjefoto: Nenad Kostić

Inače, da podsetimo, brat i ujak masovnog ubice našli su se na optužnici zbog arsenala oružja koje je nađeno na njihovom imanju. Naime, nakon krvavog pira njihovog rođaka Uroša Blažića tog 4. maja prošle godine okrivljeni je taksijem došao u selo Vinjište kod Kragujevca na imanje Gavrilovića. Blažić je u svom iskazu dva dana nakon zločina naveo da je došao na imanje ujaka kako bi se sakrio, a takođe je i bestidno opisao kako je u nekoliko navrata zaspao u kokošinjcu svog ujaka. U jutarnjim časovima policija ga je pronašla i Blažić je uhapšen, detaljnim pretresom kasnije je pronađeno i oružje.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu u oktobru prošle godine protiv osumnjičenih Uroša, njegovog oca Radiše Blažića, ali i rođaka Gavrilovića, ali je odlučeno da oni nisu mesno nadležni za njih, pa je predmet odvojen i njima se sudilo u kragujevačkom sudu. Tokom suđenja, kako navodi naš izvor, otac i sin Gavrilovići ponašali su se pristojno, pognute glave su pratili ročišta. Kurir je ranije objavio i detalje optužnice koju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, koja je konkretno odnosi na iskaze Borisa i Gorana Gavrilovića.

- Jednom prilikom bili smo kod Uroša u njegovoj kući u Šepšinu, slavili su kod njega slavu. U jednom trenutku, kada je otvorio vrata svoje sobe, video sam na kućištu kompjutera pištolj, koji je Uroš odmah sklonio u orman. Nisam mu rekao da sam video oružje zato što su tu bila deca - rekao je na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni Boris 11. juna prošle godine.

Objasnio odakle mu silno oružje

Gledao sam "Otpisane" i želeo takvu pušku

Boris Gavrilović je u svom iskazu objasnio odakle silno oružje koje je zaplenjeno u njegovom domu.

- U junu ili julu 2022. kosio sam njivu jednom čoveku koji mi je rekao da ima neko oružje kojeg želi da se otarasi. U pitanju je automatska puška, dve bombe, sećam se da je bila neka municija. Oružje sam dobio u džaku i odneo sam ga na tavan pomoćnog objekta, tačnije stavio sam ga iza grede. To oružje je zaplenila policija 5. maja prošle godine. Inače, taj čovek mi je rekao da ta automatska puška nije ispravna. Ponudio mi je to oružje, a meni se posebno dopala ta puška jer sam kao mali gledao seriju "Otpisani" i imao sam neku želju da imam ovakvu pušku - rekao je brat masovnog ubice.

- Džak u kom je bilo oružje bio je pocepan, a automatska puška nije mogla da stane, pa sam iz kuće uzeo crni ranac i stavio pušku.

Naveo je da su objekat u kom je krio oružje retko koristili, a da je to ranije bilo predviđeno za koke nosilje.

- Bio sam siguran da ovo oružje moji ukućani neće videti i zato sam ga tu sakrio. Nikome od njih nisam rekao za ovo oružje, pogotovo ocu koji bi se jako razočarao u mene. Da je moj otac video ili znao za to oružje odmah bi ga predao policiji. Hteo bi da napomenem da mi je žao što nisam rekao ocu za oružje i što sam nas doveo u ovaj poloažaj - rekao je Boris i dodao da o svom arsenalu nije pričao sa Urošem Blažićem.

S druge strane, Goran Gavrilović je u svom iskazu u tužilaštvu naveo da ne zna iz kog razloga je njegov sestrić nakon zločina došao baš kod njega.

- Ja stvarno ne znam šta je bilo u Uroševoj glavi da dođe kod mene! Ne znam zbog čega je uopšte odlučio da dođe u moj pomoćni objekat - rekao je Goran na saslušanju:

- Oružje koje je nađeno u mom kokošinjcu je verovatno Uroševo. A ukoliko nije njegovo, ja onda ne znam čije je. Od policije sam kasnije čuo da je Uroš uhvaćen i da je pretio bombama, kao i da će ubiti taksistu. Mislio sam da je uhapšen u Mladenovcu.

Bonus video:

06:47

EVO U KAKVOJ ĆE SE SUDNICI NASTAVITI SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU Psiholog: Napad roditelja na njega je APSOLUTNO OPRAVDANA reakcija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track