Velimir Ilić napadnut u Prijedoru

Incident u Republici Srpskoj

Velimir Ilić napadnut u Prijedoru

Crna Hronika -
Na ministra građevine sinoć na mitingu DNS u Prijedoru nasrnuo Boško Marčeta (45). Ilić nije povređen, a napadač odmah uhapšen

BEOGRAD - Sreća u nesreći!Velimir Ilić, ministar građevinarstva i urbanizma i lider Nove Srbije, napadnut je sinoć u Prijedoru! Ilića je, dok je izlazio na binu na predizbornom mitingu Demokratskog narodnog saveza (DNS), fizički i verbalno napao Boško Marčeta (45), koji je izleteo iz mase. Munjevitim reagovanjem obezbeđenja Ilić nije povređen, a napadač je odmah uhapšen. Incident se dogodio oko 20 sati u centru Prijedora, na Trgu Zorana Karlice.- Dobro sam, sve je u redu. Bio je to samo manji incident, takve stvari se dešavaju u kampanjama. Zvao me je i premijer i ministar policije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih Republike Srpske Stanislav Čađo, hvala im na pomoći i podršci. Sve je u redu i već sam na putu za Beograd - rekao je sinoć za Kurir Velimir Ilić.Miroslav Markićević, šef poslaničke grupe Nove Srbije u srpskom parlamentu, rekao nam je sinoć da je Ilić bio u Prijedoru jer su NS i DNS pobratimljene stranke.- Ilića je napao izvesni Boško Marčeta, star 45 godina, koji je verovatno bio pod uticajem alkohola. Sve se dobro završilo, odmah posle incidenta čuo sam se s predsednikom stranke i on mi je rekao da se oseća dobro, da je već na večeri i da tome ne treba pridavati neku važnost - kazao je za Kurir Markićević.

Napad u Knez MihailovojVelimir Ilić i ranije je bio žrtva napada na ulici. Dejan Stojadinović ga je 5. februara 2010. udario pesnicom u glavu u Knez Mihailovoj ulici. On je prišao Iliću, koji je u tom trenutku davao izjavu, i nekoliko puta ga udario vređajući ga. Napadač je zbog tog incidenta uhapšen i u zatvoru je proveo dve godine. Velimir Ilić je tada izjavio da ga je Stojadinović udario u isto mesto gde je već bio operisan i da se, iako nema fizičke povrede, „ne oseća baš dobro“. Njemu je ukazana pomoć u Kliničkom centru Srbije, gde je zadržan cele noći zbog daljih ispitivanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja