Nestalo pola miliona evra  u filijali EFG Eurobanke?!

Skandal u Bečeju

Nestalo pola miliona evra u filijali EFG Eurobanke?!

Crna Hronika -
Policija je saslušala direktora bečejske ekspoziture Sašu B., ali ni MUP ni banka još nisu saopštili da li je direktor osumnjičen za zloupotrebu

BEČEJ - Poslednjih nekoliko dana, Bečej potresa finansijski skandal koji se dogodio u filijali EFG Eurobanke u tom potiskom gradu. Iako je policijska istraga još u toku, od meštana se može čuti da u banci nedostaje oko pola miliona evra i da su među oštećenima i sama banka, kao i veći broj klijenata.

Policija je saslušala direktora bečejske ekspoziture Sašu B., ali ni MUP ni banka još nisu saopštili da li je direktor osumnjičen za zloupotrebu.

Nezvanično pre nekoliko dana u prostorije ove banke došao je jedan klijenat sa zahtevom da mu se isplati novac s računa. Iako je posedovao dokumentaciju o svom novcu, službenici banke nisu mogli pronaći njegov novac u svojoj evidenciji. Kada su radnici bečejske filijale zbog nastalog problema, kontaktirali centralu, vrlo brzo je utvrđeno da na računima nedostaje velika količina novca.

U nekoliko dana interna isnpekcija EFG Eurobanke je evidentirala sve oštećene klijente koji su u bečejsku filijalu doneli svoju dokumentaciju, a kako smo nezvanično saznali, utvrđeno je da od 2009. godine nastao manjak od oko 450.000 evra. U saopštenju, koje je banka prosledila povodom ovog događaja, stoji da se radi o izolovanom slučaju, koji je isključivo lična odgovornost jednog zaposlenog u banci.

"Policijska istraga je u toku, a Eurobanka je već sve svoje resurse stavila na raspolaganje istražnim organima. U rekordnom roku kontrolu je počelo da sprovodi i naša interna služba kontrole operativnih rizika u poslovnoj mreži.

Naš kolega i šef ekspozure Saša B. je sam predočio banci situaciju i očekujemo da će sve pojedinosti biti poznate veoma brzo. Dok se istraga u potpunosti ne završi, ostajemo otvoreni za sve kontrole organa nadležnih za ovakve situacije, ali želimo da napomenemo da u ovom slučaju nijedna stranka neće biti oštećena", kaže se u saopštenju Eurobanke.

Kako se za slučaj koji se dogodio u ovoj banci brzo pročulo, nekoliko dana je filijala Eurobanke bila puna klijenata koji su hteli da se uvere u to da je s njihovim računima sve u redu.Gužva se tokom jučerašnjeg dana raščistila i banka je nastavila redovne poslove, a klijenti čekaju konačni rasplet istrage i informacije o svom novcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja