Ubio mi je ćerke, a sad traži da mu oprostim

Suđenje vozaču monstrumu

Ubio mi je ćerke, a sad traži da mu oprostim

Crna Hronika -
Predrag Bojanić pisao Dragani Rusov, majci Ljiljane i Milene, koje su poginule u udesu koji je on skrivio. U istoj nesreći nastradali Jadranka Jović i Predrag Fuštić

BEOGRAD - Sudiji rekao da se ne oseća krivim!Dugo sam razmišljao da li da vam pišem. Teško mi je zbog svega što se desilo Ljilji i Mileni. Mnogo me je pogodila njihova smrt, osećam se kao da mi je brat poginuo. Kajem se zbog svega i molim vas da mi oprostite...Ovo je, kako Kurir saznaje, u pismu upućenom roditeljima Milene (27) i Ljiljane (24) Rusov, koje su poginule 2. marta, napisao Predrag Bojanić (34), u čijem su automobilu sestre nastradale. Bojanić je optužen da je na Pančevačkom putu izazvao težak sudar u kom su, osim sestara Rusov, poginuli Jadranka Jović (23) i Predrag Fuštić (37), vozač „juga“ na koji je Bojanić naleteo svojim BMW.- Pismo nam je stiglo 30. septembra, dan pošto smo suprug i ja podigli spomenik našim devojčicama. Još dvoje mladih je poginulo, ali Bojanić njima nije pisao! Napisao je i da je za njega život završen, izvinjavao se, ali sada je sve kasno! Samo želim da odgovara za četiri ugašena života - ispričala je za Kurir Dragana Rusov, Ljiljanina i Milenina majka.Na početku jučerašnjeg suđenja u Višem sudu, Bojanić je rekao da se ne oseća krivim, da je vozio oko 120 kilometara na sat i da je pre sudara na raskrsnici bilo trepćuće zeleno svetlo.- „Jugo“ se pojavio niotkuda! Pokušao sam da izbegnem sudar, smanjio sam gas, okretao volan, ali nisam kočio... Udes je bio neizbežan. Devojke su ležale. Držao sam Milenu na rukama. Policajac mi je rekao: „Pusti je, mrtva je“, a ja sam zaplakao - ispričao je Bojanić.Mirko Gačić, suvozač u BMW, rekao je da je Bojanić vozio brzo i da je prošao kroz najmanje pet crvenih svetala na semaforu.- Preticao je vozila na punoj liniji, s leve i desne strane, pa čak i zaustavnom trakom! Plašio sam se, govorio mu da uspori, ali nije reagovao - rekao je Gačić.Svedok Dejan M. rekao je da je siguran da je Bojanić prošao kroz crveno svetlo.- Vozač BMW jurio je kao lud, išao je toliko brzo da mi se džip zaljuljao! Siguran sam da je prošao kroz crveno jer sam već počeo da kočim zbog promene svetala - rekao je Dejan.

Jadranka Jović
Jadranka Jović

Milena i Ljiljana Rusov
Milena i Ljiljana Rusov

Predrag Bojanić
Predrag Bojanić

Predrag Fuštić
Predrag Fuštić

Unuci su mi siročići- Šta si to uradio? Decu mog sina siročićima si napravio! Teško meni - dovikivala je Bojaniću majka Predraga Fuštića prilikom izlaska iz sudnice.Osim Fuštićeve i porodice Rusov, suđenju je prisustvovala i rodbina Jadranke Jović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track