SKANDAL: Predsednik opštine parama od mita plaćao pevače!

Uhapšen predsednik opštine Nova Crnja

SKANDAL: Predsednik opštine parama od mita plaćao pevače!

Crna Hronika -
Pera Milankov osumnjičen da je od lokalnih biznismena uzeo ukupno oko 1,5 miliona dinara, a onda angažovao Nedu Ukraden, Milana Topalovića Topalka i Marka Bulata

ZRENJANIN - Osladilo mu se!Pera Milankov (51), predsednik opštine Nova Crnja i član DS, uhapšen je zbog sumnje da je od četvorice vlasnika privatnih firmi uzeo mito da bi ih angažovao na poslovima u tom gradu! Milankov je uhapšen u trenutku kad je od Ljubiše K. (51) uzimao 200.000 dinara, a osim Milankova i Ljubiše K., u ovoj akciji uhapšeni su i Z. P. (42), Mileta N. (58), B. V. (39) i Nenad Ć. (32).- Milankov je osumnjičen da je od B. V. uzeo 650.000 dinara da bi njegovom preduzeću poverio posao ravnanja atarskih puteva u opštini Nova Crnja. Milankov je tim novcem platio honorare Nedi Ukraden, Milanu Topaloviću Topalku i Marku Bulatu, koji su pevali na proslavi koju je napravio u Novoj Crnji! On je, inače, voleo da se hvali da finansira pojedine pevačice i pevače, a mi ćemo proveriti koje i kojim novcem - otkriva sagovornik Kurira iz policije.Milankov je od Z. P. uzeo nameštaj vredan 400.000 dinara, a zauzvrat mu dao da obavi radove na signalizaciji u Novoj Crnji.- Nameštaj je kupio u jednoj poznatoj prodavnici u Beogradu. Uzeo je kompletnu trpezariju, spavaću sobu i garnituru za dnevnu sobu - navodi naš sagovornik.Uhapšeni Mileta N. dao je Milankovu dvaput po 200.000 dinara da bi njegovu firmu angažovao da obavlja nadzor građevinskih radova u Zrenjaninu.- Od uhapšenog Nenada Ć. zahtevao je da 100.000 dinara uplati na račun FK Budućnost i još 100.000 dinara na račun nepoznate osobe - dodaje naš izvor.

Pevači ne znaju ko im je dao novac za nastup

Neda Ukraden:

- Sećam se da sam nastupala na trgu. Mogu vam reći da je bilo prelepo i prepuno. Ne pada mi na pamet da vam kažem koliki mi je honorar bio, ali eto, zaradila sam prosečno... Inače, za Peru Milankova prvi put čujem od vas.

Milan Topalović Topalko:

- Vrlo je moguće da sam nastupao, ali se ne sećam. Pa ja svaki dan imam po neki nastup, ne sećam se ni gde sam bio prošle nedelje! Za tog Peru Milankova čujem prvi put u životu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track