Otac: Moj sin otmičara sanja svake noći!

Ispovest oca dečaka iz Niša

Otac: Moj sin otmičara sanja svake noći!

Crna Hronika -
Da nije ugrizao kidnapera za ruku, otrgao mu se i pobegao, danas ne bih znao gde je moje dete, potreseno priča Dejan P.

NIŠ - Ceo grad u strahu!Roditelji iz Niša u panici su posle saznanja da je krajem prošlog meseca nepoznati muškarac pokušao da otme trojicu dečaka, koji nisu završili kao plen kidnapera samo zahvaljujući snalažljivosti i sreći!O drami koja se 24. septembra dogodila u naselju Branko Bjegović za Kurir govori Dejan P., roditelj jednog od dečaka koji se našao na meti.Vraćali se iz radnje- Moj sin D. P. i njegov vršnjak P. Đ. bili su u prodavnici, a kad su u sumrak krenuli Bulevarom 12. februara, pored njih se zaustavio „pasat“. Suvozač ih je pozvao da priđu da ih nešto pita. Dečaci su zastali, a pre nego što su mogli da reaguju, stariji, ćelavi čovek srednjeg rasta, s vojničkim čizmama na nogama, izleteo je iz auta i pokušao da ih uvuče u vozilo! Prijatelj mog sina počeo je da beži, a tada je iz kola istrčao još jedan čovek i pojurio za njim! Vikali su i psovali, ne obazirući se na vozila koja su jurila bulevarom. Galamu je iskoristio moj sin, ujeo ćelavog za ruku, a zatim uspeo da se istrgne i pobegne. Da to nije uradio, verovatno bi bio kidnapovan! Zatim su otrčali do firme „Jastrebac“, gde obično ima čuvara, a napadači su se vratili u svoj automobil i odjurili ka Beogradu - ispričao je za Kurir Dejan P., otac jednog od napadnutih dečaka.Potera bez rezultataOn dodaje da je od tada njegov sin u šoku.- Noću se trza u snu i bunca, svake noći sanja otmičara... Ako se tako nastavi, moraćemo da potražimo stručnu pomoć - kaže Dejan P.Dejanovu priču potvrdio je Kuriru izvor iz policije.- Roditelji su posle pola sata slučaj prijavili policiji i odmah je usledila potera za vozilom i ljudima u njemu, kako su deca opisala. Blokirali smo izlaze iz grada, ali te večeri ništa nije moglo da se uradi! Verovatno su se pritajili negde ili skrenuli na neki sporedni put. Problem je bio i što tada nismo imali kompletnu registraciju njihovog automobila, ali naši ljudi su sačinili moguće kombinacije i sad se sve proverava. Smatram da će slučaj biti rasvetljen, samo je pitanje vremena - rekao je izvor Kurira.

Izgubljeno vremeDejan P. kaže da su njegov sin i drugi dečak, nakon što su se otrgli od kidnapera, otrčali do obližnje benzinske stanice.- Molili su radnika na pumpi da telefonom pozove policiju, ali ovaj je odbio i rekao da sami odu u policiju! Tek kad su dečaci stigli do portirnice firme „Jastrebac“, bili su spaseni! Nažalost, da je radnik na pumpi obavestio policiju, možda bi manijaci bili uhapšeni. Ovako je izgubljeno dragoceno vreme - kaže Dejan P.

Slučajevi nisu povezani?Drugi slučaj dogodio se, kako je Kurir već pisao, u naselju Donji Komren.- Dok se vozio biciklom, dečaku je prišao stariji muškarac i pitao ga gde je najbliža menjačnica. Dečak je rekao da ne zna, a tada je muškarac zgrabio mališana i počeo da ga vuče! Srećom, jedna rođaka je to primetila, počela da viče i napadač je pobegao - rekao je izvor Kurira, koji tvrdi da policija ne veruje da su napadi povezani.- Verujemo da je u ovom slučaju pre reč o lopovu koji je snimao teren - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track