Najnovije vesti

Mladić izbačen iz sudnice pa najavio štrajk glađu

Mladić izbačen iz sudnice pa najavio štrajk glađu

Crna Hronika
On je zatražio od svojih advokata da napuste sudnicu zajedno s njim i rekao da će početi štrajk glađu i da odbija lekove ukoliko ga sudije ne budu razumeli i ako mu bude dodeljena druga odbrana

HAG - Drugi put od početka suđenja Raspravno veće Haškog tribunala izbacilo je iz sudnice komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića zbog incidenta za vreme ispitivanja zaštićenog svedoka RM – 081.

Razlozi izbacivanja su nepoznati budući da se incident dogodio u vreme sednice zatvorene za javnost prilikom ispitivanja zaštićenog svedoka o stvarima koje bi mogle otkriti njegov identitet, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema sadržaju rasprave sudija i odbrane moglo se zaključiti da se tokom iskaza zaštićenog svedoka, Mladić počeo glasno smejati.

Svedok RM – 081 je svedočio o zatočeništvu u školi u Rogatici nakon etničkog čišćenja opštine 1992. godine, o zlostavljanju i silovanju koje je preživio zajedno s zatočenim članovima svoje porodice, maloletnim sinom i kćerkom i suprugom.

Mladić je pokazao nekontrolirane emocije prilikom svedočenja žrtava, kao i nekih svedoka tužilaštva s kojima se susretao u ratnom periodu.

Mladić teško vlada emocijama, potvrdio je njegov advokat i rekao da „on ne može više kontrolisati ni smeh ni suze“.

Mladić je tražio da se vrati u pritvorsku jedinicu iako mu je sudija Alfons Ori dozvolio da se vrati u sudnicu kada počne svedočenje narednog svedoka.

On je zatražio od svojih advokata da napuste sudnicu zajedno s njim i rekao da će početi štrajk glađu i da odbija lekove ukoliko ga sudije ne budu razumeli i ako mu bude dodeljena druga odbrana.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...