UŽAS: Pijan ubio majku u kući!

Krvavi kraj torture

UŽAS: Pijan ubio majku u kući!

Crna Hronika -
Dvadeset godina nas je Ivan maltretirao, očajan je Vlastimir O. (73), suprug ubijene Radmile (77)

ZAJEČAR - Tragedija!Ivan O. (49) iz Zaječara uhapšen je zbog sumnje da je u nedelju uveče u porodičnoj kući u selu Zagrađe nožem ubio majku Radmilu O. (77). Ubistvu je prethodila svađa između majke i sina, nakon čega je Ivan ubo Radmilu u grudi.- Supruga i ja smo Ivanovu torturu trpeli skoro 20 godina! Dosta se promenio otkad se vratio s ratišta, počeo je da pije... U nedelju uveče sam zatekao Ivana kako sedi na stepenicama. Bio je pijan, kao i obično. Zvao me je da se bijemo, a ja sam to odbio - ispričao je Radmilin suprug Vlastimir O. (73).Vlastimir je naslutio da sinovljevo pijanstvo neće izaći na dobro, pa je otrčao kod komšije kako bi, po ko zna koji put, pozvao policiju.- Brzo sam se vratio i začuo vrisku iz kuće! Odmah sam posumnjao da se Radmili nešto desilo! Ušao sam kroz prozor i ugledao moju Radmilu kako leži na podu u lokvi krvi! Izgleda da ju je Ivan nožem ubo dok je bila na krevetu. Jadnica, pokušala je da otpuže ka vratima, ali nije uspela.Komšije iz sela Zagrađe šokirane su događajem, ali kažu da se tako nešto moglo očekivati budući da se Ivan često svađao s roditeljima.- Nekad je on bio dobar mladić, ali rat ga je promenio. Rasprodao je sve što je imao kako bi kupovao piće! I od roditelja je tražio novac, svaki dinar je davao za alkohol. Radio je u nekoj firmi, ali je uglavnom bio na bolovanju. Jadna Radmila, šta je snađe. Šta će Vlastimir sad, ostade u jednom momentu bez žene i deteta... - priča komšinica.

U tri dana tri tragedije- 5. oktobar - Dimitrije S. (63) ubio je sina Zorana nakon svađe u porodičnoj kući u Boru- 6. oktobar - Zdravko Dražić (50) iz Kucure ubio je zeta Aleksandra Stankova (22)- 7. oktobar - Ivan O. (49) usmrtio je majku Radmilu (77) u kući u selu Zagrađe

Krivac život u zajedniciKriminolog Zlatko Nikolić kaže da do porodičnih ubistava najčešće dolazi zbog nesuglasica između roditelja i dece, koja isuviše dugo ostaju u porodičnom ušuškanom gnezdu.- Reč je o fenomenu produženog detinjstva. Deca dugo žive s roditeljima, ne osamostaljuju se. To onda više nije zajednički život, već suživot. Kad se tome doda loše finansijsko stanje, onda je do ubistva samo nekoliko koraka - kaže Nikolić za Kurir.Kriminolog objašnjava da se u porodičnim svađama napadači najčešće late noža.- Kad dođe do tuče u porodici, nož je i dalje oružje koje je najdostupnije. Zbog toga se neretko dešava da otac ubije sina, sin majku, i to upravo nožem - kaže Nikolić.Kad je reč o ubistvima u kojima su akteri tastovi, osim toga što imaju nesuglasice i svađaju se sa zetovima, napadači su previše zaštitnički nastrojeni prema svojim ćerkama.- Nijedan muškarac nije dovoljno dobar za njegovu ćerku, kao što nijedna žena svekrvama nije po meri za njihovog sina - kaže Nikolić.(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track