Kralj puteva pao zbog parkinga!

Uhapšen Dušan Borovica

Kralj puteva pao zbog parkinga!

Crna Hronika -
Vlasnik „Vojvodinaputa“, koji održava 700 km drumova, pritvoren zbog malverzacija u vezi sa asfaltiranjem

RUMA/NOVA CRNJA - Podmitio predsednika opštine!„Kralj vojvođanskih drumova“ Dušan Borovica uhapšen je juče u Rumi zbog malverzacija u vezi sa asfaltiranjem najobičnijeg parkinga kod bazena u Srpskoj Crnji! Čovek koji je održavao više od 700 kilometara magistralnih i regionalnih puteva na severoistoku Vojvodine završio je iza rešetaka zbog lažiranja faktura za nabavku materijala za ovaj mali posao, koji je naplatio od opštine!- Borovica se, kao vlasnik „Vojvodinaputa“, sumnjiči da je s predsednikom opštine Nova Crnja Perom Milankovim, koji je uhapšen 5. oktobra, i direktorom JKP „8. avgust“ Draganom Aleksićem zahvaljujući ovom poslu, pomoću lažnih faktura za nabavku goriva i građevinskog materijala, od opštine uzeo 3,1 milion dinara - kaže izvor iz srpske policije.Naš sagovornik dodaje da je Peru Milankova, koji mu je pomogao u ovom poslu, Borovica častio sa 1,4 miliona dinara, a zbog sumnje da je umešan u ovu malverzaciju priveden je i direktor Borovičinog preduzeća Zdravko Ilić.- S računa opštine uplaćeno je 3,9 miliona dinara na račun preduzeća „Borovica transport“, čiji je vlasnik Dušan Borovica. Potom je s računa te firme podignuto 2,5 miliona dinara, a Borovica je Milankova „častio“ sa 1,4 miliona dinara - kaže naš sagovornik.Borovica je pre četiri godine postao vlasnik „Vojvodinaputa“ iz Zrenjanina, kao i preduzeća „Putevi“ iz Sremske Mitrovice, i po njihovom preuzimanju dobio je titulu „kralja vojvođanskih puteva“.- Sredinom devedesetih godina Borovica je kupio mašine za održavanje drumova, a dotad se bavio isključivo transportom. Njegova firma „Borovica transport“ važila je za jedno od najpoznatijih privatnih prevozničkih preduzeća u Srbiji - objašnjava naš sagovornik.

Sporni parking u Srpskoj Crnji
Sporni parking u Srpskoj Crnji

Aleksandar Vučić: Čist slučajPrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da hapšenje Dušana Borovice i dvojice njegovih saradnika ima veze s nedavnim hapšenjem predsednika opštine Nova Crnja Pere Milankova i jedan je od retkih predmeta „koji je potpuno čist“.- U ovaj slučaj bio sam uključen od početka i ne isključujem mogućnost da će protiv Borovice biti proširena istraga. Ovo je jedna specifična i važna akcija koju smo od početka do kraja pratili i snimili trenutak primopredaje novca. Sve je zabeleženo i video i audio. Retki su tako čisti slučajevi - istakao je Vučić.

Firme Dušana Borovice- „Dunav grupa agregati“ iz Novog Sada- „Borovica transport“ iz Rume- „Vojvodinaput“ iz Zrenjanina- „Putevi“ iz Sremske Mitrovice- „Hidrograđevinar“ iz Sremske Mitrovice- „Napredak“ iz Apatina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja