Slovenačka Nuba negirala nezakonito poslovanje

Slovenačka Nuba negirala nezakonito poslovanje

Crna Hronika -
Kompanija je na sopstveni zahtev uputila zahtev slovenačkoj policiji da se izjasni da li je "Nuba savetovanje i investiranje" bila predmet interesovanja i istražnih postupaka tamošnje policije

BEOGRAD - Slovenačka kompanija "Nuba savetovanje i investiranje", koje se poslednjih dana preko svog preduzeća u Srbiji "Nuba invest" dovodi u vezu sa nezakonitim poslovanjem, negirala je sve optužbe.

Kako se ističe u saopštenju, nakon medijskih napisa da je novac iz kredita za postavljanje optičkih kablova u Srbiji prebacivala na račune svojih firmi na of šor destinacijama i da je bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić favorizovao firmu "Nubu invest" prilikom izdavanja dozvola, rukovodstvo kompanije zatražilo je od slovenačke policije da odgovori da li je bila predmet istrage.

Kompanija je, kako se navodi u saopštenju, na sopstveni zahtev, posle objava o nezakonitom poslovanju o kome se nedeljama izveštava u srpskim medijima, uputila zahtev slovenačkoj policiji da se izjasni da li je "Nuba savetovanje i investiranje" bila predmet interesovanja i istražnih postupaka tamošnje policije.

"U zvaničnom dopisu istražnih organa nedvosmisleno je odgovoreno da kompanija nikada nije bila predmet interesovanja policije države Slovenije. Iako kompanija nikada u svom poslovanju nije neetički i protivpravno poslovala, ni na tržištu Srbije ni na tržištu EU, našli smo se u sred afere.

Mi smo ugledna kompanija koja poštuje zakon i posluje isključivo u skladu sa odredbama zakona države u kojoj posluje", kaže se u saopštenju.

Takođe se dodaje i da je "Nuba invest" u Srbiji gradila najsavremeniju telekomunikacionu mrežu po visokim evropskim standardima kakva ne postoji u regionu.

"Kao investitor kompanija je do sada povezala tri velike deonice u Srbiji i pritom je uložila više od 40 miliona evra, a za vreme investiranja upošljavala je više od 1.000 ljudi", navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track