OSUĐEN: Paravinja se smejao na 40 godina robije!

Presuda za ubistvo tinejdžerke

OSUĐEN: Paravinja se smejao na 40 godina robije!

Crna Hronika -
Kad je čuo presudu, Dragan Paravinja cinično se nasmejao i rekao: „Jasenovac je bio pošteniji“. Telo Antonije Bilić nije nađeno

ŠIBENIK - Stigla ga pravda!Dragan Paravinja (43), državljanin Srbije i BiH, osuđen je u Županijskom sudu u Šibeniku na 40 godina zatvora zbog ubistva i pokušaja silovanja Antonije Bilić (17) iz Drniša! Devojka je poslednji put viđena 7. juna prošle godine kako na mostu Čikola u Drnišu ulazi u kamion kojim je upravljao Paravinja, a njeno telo ni do danas nije nađeno!- Prilikom izricanja presude Paravinja se sve vreme cinično smejao. Kad je čuo da je osuđen na maksimalnu kaznu, promrmljao je: „Jasenovac je bio pošteniji! Presudu je potpisao Tomislav Karamarko (bivši ministar policije, prim. aut.). Potom je ironično dobacio novinarima: „Je li snimate? Jadan ja!“. Osmeh s bledog lica sve vreme nije skidao, a na sopstveni zahtev izveden je iz sudnice tokom čitanja obrazloženja presude - prenose hrvatski mediji.Izricanju presude prisustvovala je Antonijina sestra Ana Bilić, koja je jedina od članova porodice skupila snage da uđe u sudnicu.- Sve vreme je glasno plakala, a prijatelj ju je pridržavao! Kad je čula da je Paravinja osuđen na 40 godina, duboko je uzdahnula - prenose mediji.U obrazloženju presude piše da je Paravinja primio Antoniju u kamion s namerom da je siluje.- Paravinja je zaustavio kamion i ušao na mesto suvozača. Kad je shvatila njegove namere, Antonija je prešla na vozačevo sedište, pokušavajući da otvori vrata i pobegne. Gurala ga je nogama, a Paravinja ju je tad zgrabio za vrat i davio dok se nije uverio da je mrtva. Njeno telo potom je ostavio na nepoznatom mestu - rekla je sudija Nives Nikolac.Advokat Vinko Ljubičić, zastupnik porodice Bilić, rekao je da je Antonijina familija zadovoljna presudom, ali da smatraju da je policija kriva što telo još nije nađeno.- Porodica sad jedino moli boga da telo bude nađeno - rekao je Ljubičić.

Ubijena Antonija Bilić
Ubijena Antonija Bilić

Bezuspešna potragaNakon nestanka Antonije Bilić usledila je najopsežnija potraga za nestalom osobom u Hrvatskoj. Policija je za telom devojke tragala iznad Knina kod auto-puta, kao i od mesta Kravlja Draga do mesta Vrelo Zrmanje. Paravinja je izjavio da je telo bacio u Brljansko jezero, koje je potom isušeno, ali leš nije nađen.Uhapšen u BosniMediji su posle nestanka Antonije Bilić pisali da je Paravinja pobegao u BiH, gde je ubrzo uhapšen. On je u policiji najpre priznao, a potom porekao da je ubio devojku. Paravinja je u Bosni osuđen na dve godine i 10 meseci zatvora zbog silovanja na Jahorini 2002, a u Srbiji je ranije već osuđen na četiri godine i pet meseci robije zbog silovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track