Mesec dana pritvora za ubistvo vlasnika klanice

Niš

Mesec dana pritvora za ubistvo vlasnika klanice

Crna Hronika -
Istražni sudija dvojici braće osumnjičenih za ubistvo vlasnika lanca mesara "Dakom" Slobodana Marinkovića odredio jednomesečni pritvor

NIŠ - Istražni sudija Višeg suda u Nišu odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenima za ubistvo vlasnika lanca mesara "Dakom" Slobodana Marinkovića (62), rekla je portparol tog suda Tamara Savić Cvetanović.

Ona je navela da se I.D.(37) i M.D.(28) iz Niša sumnjiče za ubistvo iz bezobzirne osvete i da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na nesaslušane svedoke i zbog posebno teških okolnosti izvršenja krivičnog dela.

Savić Cvetanović je rekla da su osumnjičeni izneli odbranu tokom saslušanja, ali da se u ovoj fazi postupka o detaljima ne može govoriti.

Tokom sledeće nedelje stići će, kako je napomenula, DNK nalaz, a istražni sudija će nastaviti, radeći na tom slučaju, sa saslušavanjem svedoka.

U policiji je saopšteno da je tokom rada na otkrivanju počinalaca pronađeno putničko vozilo koje je korišćeno prilikom ubistva u Marmoru 1. oktobra.

Vozilo je uvezeno iz Nemačke, ali su na njemu bile ukardene niške registarske tablice, vozilo nije bilo registrovano u Srbiji i nije ga bilo u policijskoj evidenciji, saopšteno je u policiji na konferenciji za novinare.

"Raspolažemo dokazima koji ukazuju na osumnjičene i na tom slučaju nastavljmo da radimo", rečeno je u policiji, uz napomenu da oružje kojim je izvršeno krivično delo nije pronađeno i da se osumnjičeni nisu skrivali, niti su pružali otpor prilikom privođenja. Osumnjičeni su privedeni pre dva dana, a istovremeno policija je privela još nekoliko osoba koje su imale veze sa putničkim automobilom i posle obavljenog informativnog razgovora ta lica su puštena kući, naveli su policiji.

Dvojica osumnjičenih i njihov pokojni otac, vlasnik jedne niške kafane, bili su u poslovnim odnosima sa ubijenim Marinkovićem, potvrdili su u policiji, ali nisu želeli da se u ovoj fazi postupka izjašnjavaju o eventualnom motivu ubistva.

Marinković je ubijen 1. oktobra ove godine u 7.20 časova u selu Marmor u svom automobilu kada je krenuo na posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track