Najnovije vesti

Mesec dana pritvora za ubistvo vlasnika klanice

Niš

Mesec dana pritvora za ubistvo vlasnika klanice

Crna Hronika
Istražni sudija dvojici braće osumnjičenih za ubistvo vlasnika lanca mesara "Dakom" Slobodana Marinkovića odredio jednomesečni pritvor

NIŠ - Istražni sudija Višeg suda u Nišu odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenima za ubistvo vlasnika lanca mesara "Dakom" Slobodana Marinkovića (62), rekla je portparol tog suda Tamara Savić Cvetanović.

Ona je navela da se I.D.(37) i M.D.(28) iz Niša sumnjiče za ubistvo iz bezobzirne osvete i da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na nesaslušane svedoke i zbog posebno teških okolnosti izvršenja krivičnog dela.

Savić Cvetanović je rekla da su osumnjičeni izneli odbranu tokom saslušanja, ali da se u ovoj fazi postupka o detaljima ne može govoriti.

Tokom sledeće nedelje stići će, kako je napomenula, DNK nalaz, a istražni sudija će nastaviti, radeći na tom slučaju, sa saslušavanjem svedoka.

U policiji je saopšteno da je tokom rada na otkrivanju počinalaca pronađeno putničko vozilo koje je korišćeno prilikom ubistva u Marmoru 1. oktobra.

Vozilo je uvezeno iz Nemačke, ali su na njemu bile ukardene niške registarske tablice, vozilo nije bilo registrovano u Srbiji i nije ga bilo u policijskoj evidenciji, saopšteno je u policiji na konferenciji za novinare.

"Raspolažemo dokazima koji ukazuju na osumnjičene i na tom slučaju nastavljmo da radimo", rečeno je u policiji, uz napomenu da oružje kojim je izvršeno krivično delo nije pronađeno i da se osumnjičeni nisu skrivali, niti su pružali otpor prilikom privođenja. Osumnjičeni su privedeni pre dva dana, a istovremeno policija je privela još nekoliko osoba koje su imale veze sa putničkim automobilom i posle obavljenog informativnog razgovora ta lica su puštena kući, naveli su policiji.

Dvojica osumnjičenih i njihov pokojni otac, vlasnik jedne niške kafane, bili su u poslovnim odnosima sa ubijenim Marinkovićem, potvrdili su u policiji, ali nisu želeli da se u ovoj fazi postupka izjašnjavaju o eventualnom motivu ubistva.

Marinković je ubijen 1. oktobra ove godine u 7.20 časova u selu Marmor u svom automobilu kada je krenuo na posao.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...