Pritvor za pronevere u Domu zdravlja

Rekovac

Pritvor za pronevere u Domu zdravlja

Crna Hronika -
Posle saslušanja istražni sudija osnovnog suda u Jagodini osumnjičenima za proneveru novca od Doma zdravlja u Rekovcu odredio jednomesečni pritovor

JAGODINA - Istražni sudija Osnovnog suda u Jagodini odredio je pritvor do 30 dana Milici S. (45) i Miroslavu S. (54), zaposlenima u Domu zdravlja u Rekovcu, osumnjičenim za proneveru u od preko milion dinara u toj ustanovi, dok za treće osumnjičenog direktora Predraga M. (49) tužilac nije zahtevao pritvor, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Oni su uhapšeni 29. oktobra i sprovedeni istražnom sudiji.

U saopštenju Policijske uprave u Jagodini, od dana hapšenja, "Milica S. je uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, Miroslav S. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju i Predraga M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi".

Milica S. je u svojstvu administrativnog radnika - kontiste Doma zdravlja, u periodu od 2009. do 2012. godine, uz pomaganje Miroslava S. naručivala, plaćala sa računa Doma zdravlja i preuzimala građevinski materijal i drugu robu, ukupne vrednosti 1.009.396.80 dinara, koju je iskoristila za izgradnju i adaptaciju porodične kuće u Rekovcu.

U cilju prikrivanja izvršenog krivičnog dela osumnjičena je, u knjigovodstvenu dokumentaciju Doma zdravlja unela neistinite podatke tako što je plaćanje za građevinski materijal i drugu robu knjižila na dobavljača za gorivo.

"Osumnjičeni Predrag M. u svojstvu direktora Domna zdravlja, izvršio je krivično delo tako što je propustio dužnost nadzora nad radom administrativnog radnika - kontiste čime je prouzrokovao štetu Domu zdravlja u iznosu od 816.771,38 dinara".

"Domu zdravlja Rekovac ukupno je pričinjena šteta u iznosu od 1.009.396,80 dinara", stoji u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track