Dva radnika poginula u strujnom udaru

Velika tragedija u Bačkoj Palanci

Dva radnika poginula u strujnom udaru

Crna Hronika -
Saša Palinkaš i Stevo Kojić stradali kad su skelom dotakli strujne vodove

BAČKA PALANKA - Stradali na zadatku!

Radnici „Radun gradnje“ Saša Palinkaš (30) i Stevo Kojić (40), obojica iz Neština, stradali su u sredu oko 15 sati od posledica strujnog udara.

Nesreća se dogodila kod hale u izgradnji kompanije „Nektar“ kad su radnici angažovani na izgradnji postavljali oluk na novoj hali i skelom dotakli žice pod visokim naponom, kaže izvor Kurira iz istrage.

- Sašu sam znala, ima suprugu i jedno ili dvoje dece. Jadna mu žena, majka joj je umrla pre sedam dana i još se od toga nije povratila, a sada je izgubila i muža. Tragedija. Čula sam od nekih koji su bili u blizini da je prizor bio jeziv i da Saši i Stevi nije bilo pomoći - kaže jedna od radnica u „Nektaru“.

Bačka Palanka zanemela je od tuge, svi su veoma pogođeni ovom tragedijom. Oni koji su poznavali stradale kažu da su bili izuzetni ljudi, mirni i vredni...- Na radnom mestu izgubiše živote. Šta će sada njihove porodice bez njih? Eh, tuge. Znam dobro i jednog i drugog. Uvek su bili zajedno. Nerazdvojni su bili drugari Saša i Stevo, a evo sada odoše i na poslednji put zajedno - kaže Milan O. iz Bačke Palanke.

U strašnoj nesreći lakše povrede zadobio je M. M. (53) iz Bačkog Obrovca, koji ima rane na potiljku i na leđima, dok je M. R. (21) iz Bačke Palanke prošao bez povreda.

Njih dvojica su nakon ukazane lekarske pomoći u Kliničkom centru Vojvodine pušteni kući. Nepovređen je ostao i radnik B. C., koji je sa četvoricom radnika takođe gurao skelu visoku više od 10 metara.

S. S.

Spasle ih rukavice

Kako smo čuli na licu mesta, prilikom rada Saša i Stevo nisu nosili zaštitne rukavice, za razliku od trojice kolega koji su bili s njima. Njih trojica imali su veliku sreću što su u tom momentu imali na sebi rukavice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track