TRAGEDIJA: Ubio oca jer mu nije davao pare?
Foto: KURIR

Porodična tragedija u Valjevu

TRAGEDIJA: Ubio oca jer mu nije davao pare?

Crna Hronika -
Nakon što se posvađao sa ocem Dragomirom (68), Žikica P. (45) izvukao pištolj i pucao mu u vrat, a onda pokušao da presudi i sebi

VALJEVO - Tuga!- Svi smo u šoku! Ne možemo da verujemo da je Žikica bio sposoban za tako nešto. Dragomir je ubijen dok je slavio prvi unukov rođendan!Ovako su juče u neverici pričale komšije Žikice P. (45), koji se sumnjiči da je u četvrtak oko 17.30 sati posle kraće svađe hicem iz pištolja ubio oca Dragomira (68) i ranio majku Milenu, a potom na isti način pokušao i sebi da presudi. Brutalni zločin odigrao se u Dragomirovoj porodičnoj kući u Valjevu.- Pucnjavu nismo čuli! Uznemirile su nas sirene i naoružani policajci. Kasnije sam čuo da je Žikica, koji živi nedaleko od očeve kuće, došao do Dragomira. Posvađao se s njim, navodno zato što mu Dragomir nije davao pare, a onda izvadio pištolj i pucao ocu u vrat, i to naočigled svoje majke Milene. Žikica je zatim uperio pištolj sebi u grudi. Majka je htela da ga zaštiti pa je stavila ruku na cev. Tad je odjeknuo drugi hitac - priča komšija.Komšije o Dragomiru imaju samo reči hvale.- Živeo je za svoje sinove Žikicu i Aleksandra! Ceo život je radio da bi njima sve obezbedio. Sve što ima stekao je pošteno, sa svojih deset prstiju. Nekad je živeo u kućici sa zemljanim podom, ali je posle godina i godina rada izgradio dve kuće i halu u Popučkama. Otvorio je firmu, koju je do zatvaranja vodio Žikica. Jadna Milena, šta je snađe... U trenutku je izgubila sina i muža. Juče je izašla iz bolnice, od šoka je jedva stajala na nogama - rekao je poznanik ubijenog Dragomira.

Poznat policiji Naš sagovornik kaže da je Žikica ilegalno posedovao pištolj i da je policiji poznat odranije:- Davno se razveo i ima ćerku koja studira u Novom Sadu. Nije radio, otac ga je izdržavao. Živeo je u kući u kojoj je Dragomirova metalostrugarska radnja.

Mogao je i mene da likvidira- Nekoliko minuta pre tragedije Žikica je prošao pored mene. Išao je ka kući u kojoj su mu živeli roditelji. Desna ruka bila mu je u džepu, nešto je držao... Javio sam mu se, a on mi je samo mahnuo. Samo deset minuta kasnije sjatili su se policijski automobili i čuo sam šta se desilo. Tad me je obuzeo strah, shvatio sam da je mogao i mene da ubije - priča komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track