Vaterpolistima preti do pet godina robije
Foto: KURIR

Partizan potvrdio napad igrača na radnika BIA

Vaterpolistima preti do pet godina robije

Crna Hronika -
Protiv Marka Matovića (21) i Nikole Dedovića (20) podneta prijava zbog nasilničkog ponašanja. VK Partizan: Zbog incidenta se izvinjavamo BIA, MUP i svim građanima

BEOGRAD - Sledi istraga!Dan nakon što Kurir obelodanio incident u kom su mladi vaterpolisti Partizana Marko Matović (21) i Nikola Dedović (20), posle saobraćajke, napali i povredili radnika BIA, Vaterpolo klub Partizan izdao je saopštenje u kom je potvrdio da je Matović bio učesnik saobraćajke 6. novembra u Beogradu. Protiv Matovića i Dedovića policija je podnela krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja, a za ovo delo zaprećena je kazna do pet godina robije!„Osuđujemo svako nasilno ponašanje, bilo da je reč o našim članovima ili drugim građanima, ali i stojimo iza svojih sportista, koji su godinama uzor mladima u zemlji. Molimo javnost da se ovim slučajem ne bavi dok saobraćajna policija ne izda zvanično saopštenje i ne istraži slučaj. Vaterpolo klub Partizan, kao najuspešniji i najtrofejniji klub u Evropi, želi da se dođe do prave istine. Nakon razgovora s Markom Matovićem, obaveštavamo vas da je do saobraćajne nezgode došlo i da je on izjavu dao nadležnima na mestu događaja. Ovim putem koristimo priliku da se izvinimo BIA, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i svim građanima zbog nemilog događaja“, piše u saopštenju Vaterpolo kluba Partizan.Prebijanje o kom je Kurir pisao dogodilo se na Zvezdari kada je Matović, vozeći džip „audi Q5“, naleteo na službenu „škodu“ BIA u kojoj su bili radnik te službe i njegova koleginica.- Kad je službenik BIA tražio da Matović izađe iz džipa i da zajedno sačekaju policiju, mladi vaterpolista je izleteo iz vozila i udario ga pesnicom u glavu. Radnik Službe bezbednosti je pao i za trenutak izgubio svest, a kad je pokušao da se pridigne, Matović ga je ponovo udario. U napadu mu je pomogao i Nikola Dedović, koji je u međuvremenu izašao iz džipa. Vaterpolisti su prestali da udaraju tek kad je iz automobila, koji je bio iza službene „škode“, neko povikao: „Marko! Marko! Dosta je bilo, prestani“ - ispričao je izvor Kurira.

Uprava kluba razgovarala sa Matovićem
Uprava kluba razgovarala sa Matovićem

Dedović nije bežaoVaterpolo klub Partizan u svom saopštenju je precizirao i da Nikola Dedović nije bio u bekstvu.- Dedović je izjavu nadležnima dao nakon zajedničkog treninga s vaterpolistima Radničkog u Kragujevcu. On nije bio u bekstvu niti je privođen - precizira se u saopštenju.

Od udarca radniku BIA pukla usnaNapadnuti radnik BIA je, posle incidenta, odveden na lekarski pregled, gde su mu konstatovane lake povrede.- Osim modrica i ogrebotina na leđima, lekari su morali i da mu zašiju i usnu, koja je pukla od udarca - rekao je izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track