Nemica lažnim papirima dobila posao vredan milion evra

Priština

Nemica lažnim papirima dobila posao vredan milion evra

Crna Hronika -
Euleks poliicja sumnjiči nemačku državljanku Nataliju Delijaj da jelažnim papirima sa MUP Kosova obezbedila posoa izrade biometrijskih pasoša vredan 1,4 miliona evra

PRIŠTINA - Kancelarija za odnose sa javnošću Euleksa potvrdila je da je uhapšena nemačka državljanka Natalija Delijaj, osumnjičena za korupciju, prevaru i krađu. U saopštenju se navodi da su u ponedeljak u zajedničkoj akciji Policije Kosova i Euleksa uhapšene tri osobe, među kojima i jedna nemačka državljanka.

"Troje osumnjičenih, koji se nalaze u policijskom pritvoru, terete se za nekoliko krivičnih dela koja se povezuju sa korupcijom, uključujući i prevaru i tešku krađu", naveo je Euleks.

Predmet se krivično goni od strane ekipe u kojoj su jedan Euleksov i jedan domaći okružni tužilac,kaže se u izjavi Euleksa.

Ime nemačke državljanke se poslednjih dana u medijima spominjalo zbog sumnje da je falsifikovanjem dokumenata obezbedila da joj MUP Kosova uplati 1,4 miliona evra na ima izrade biometrijskih pasoša.

Policija je tokom prošle noći pretresla nekoliko lokacija, a nemačkoj državljanki je tokom davanja iskaza pred istražiocima Euleksa pozlilo i hitno je prebačena u Urgetni centar Kliničko- bolničkog centra Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track