7 povređenih kod Mojkovca van životne opasnosti

Železnička nesreća

7 povređenih kod Mojkovca van životne opasnosti

Crna Hronika -
Ostali putnici su pregledani i vraćeni kućama uz propisanu terapiju i preporuku da se opet jave u slučaju potrebe

PODGORICA - Direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić izjavio je danas da se sedam osoba, koje su teže povređene u železničkoj nesreći kod Mojkovca, nalazi van životne opasnosti.On je rekao da je u bjelopoljskoj bolnici primljeno 45 pacijenata povređenih u železničkoj nesreći.Od toga, zadržano je 7 pacijenata, koji su teže povređeni, ali su stabilni i nisu životno ugroženi. Ostali putnici su pregledani i vraćeni kućama uz propisanu terapiju i preporuku da se opet jave u slučaju potrebe, kazao je Jeremić novinarima.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović obišao je ranije danas povređene u železničkoj nesreći kod Mojkovca, smeštene u bjelopoljskoj bolnici, navodeći da očekuje da nadležni organi brzo utvrde zbog čega je došlo do udesa.Do nesreće je došlo kada je lokalni putnički voz u tunelu naleteo na građevinsku mašinu novosadske firme Zgop koja na tom delu izvodi radove na sređivanju pruge.

Na licu mesta stradali su radnici novosadske kompanije Zgop Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), a 45 osoba je teže i lakše povređeno, saopšteno je iz crnogorske policije.

Vujanović je obišao sedam teže povređenih, koji su smešteni u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, pohvalivši tom prilikom adekvatnu reakciju spasilačkih i bolničkih službi povodom železničke nesreće.

Spasilačke i medicinske službe reagovale su na adekvatan način tokom ove železničke nesreće, što je za svaku pohvalu, kazao je crnogorski predsednik.

Vujanović je rekao da je u toku istraga koja treba da utvrdi kako je došlo do udesa.Policija i Tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju uzroka nesreće i očekujem da se uskoro da jasna informacija tim povodom, naveo je on.

Tužilaštvo Crne Gore naložilo je ranije danas saslušanje sedam zaposlenih u stanicama Mojkovac i Mijatovo kolo, a na terenu je i komisija Železničke infrastrukture kako bi utvrdili kako je došlo do sudara.Železnički saobraćaj na pruzi Podgorica-Bijelo Polje do daljeg je u prekidu.

Saslušanje 7 zaposlenih u stanicama Mojkovac i Mijatovo koloIzvršni direktor Željezničkog prevoza Milojica Zindović rekao je da je voz krenuo iz stanice Mojkovac nakon, kako to kažu železničari, "uredne otpreme", piše crnogorski CDM.

Posle jučerašnje nesreće u kojoj su poginule dve, a povređene 52 osobe, tužilac je naredio saslušanja sedam zaposlenih u stanicama Mojkovac i Mijatovo kolo.

Zindović je pojasnio da "uredna otprema“ znači da "voz može da krene kada ima napon u mreži, kada dobije zeleno svetlo i kada ga otpravnik stanice propusti (da dozvolu za pokretanje voza)“.

Prema njegovim rečima to je prema zvaničnoj izjavi mašinovođe sve bilo tako što znači da je voz bio uredno otpremljen.

"Ističem da događaj spada u grupu regulisanja saobraćaja koja je u nadležnosti Železničke infrastrukture“, rekao je Zindović.

Voz Železnice Srbije raščišćava prugu u Bijelom PoljuŽeleznica Srbije saopštila je danas da je uputila teretni pomoćni voz za crnogorski grad Bijelo Polje radi raščišćavanja pruge u tunelu u kojem se desila železnička nesreća. Kako se navodi u saopštenju, zbog jučerašnjeg sudara lokalnog putničkog voza i železničke dresine u tunelu između Mojkovca i Bijelog Polja u potpunosti je obostavljen teretni saobraćaj na pruzi Beograd-Bar, dok u putničkom promenjena organizacija saobraćaja. Umesto vozom - autobusomTako međunarodni dnevni vozovi iz Beograda u 9.10 i Bara u 9.00 saobraćaju do i od Bijelog Polja, a putnici se na relaciji Bijelo Polje - Bar - Bijelo Polje prevoze autobusima, javlja Beta. Večernji vozovi iz Beograda u 20.10 i Bara u 19.00 saobraćaju do i od Priboja, dok je za putnike ovih vozova od Priboja do Bara i obratno organizovan autobuski prevoz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track