Milo Đurašković za Kurir: Neću da budem svedok-saradnik
Foto: KURIR

Milo Đurašković za Kurir: Neću da budem svedok-saradnik

Crna Hronika -
Moje ime se zloupotrebljava u obračunima različitih interesnih struktura! Ne želim povlašćeni položaj i dokazaću nevinost, rekao vlasnik „Nibensa“

BEOGRAD - Nema pregovora!Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“, kome se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi zbog optužbi da je oštetio kruševačku fabriku maziva FAM za oko 35 miliona evra, tvrdi za Kurir da se njegovo ime zloupotrebljava u obračunima raznih interesnih struktura i da nema nameru da pregovara s tužilaštvom o statusu svedoka-saradnika!- Smatram da sam nevin i trudim se da u postupku koji se već vodi protiv mene to i dokažem. Samim tim, nemam o čemu da pregovaram, niti je bilo ko iz tužilaštva kontaktirao sa mnom tim povodom. Takve spekulacije su samo proizvoljne informacije koje mogu da nanesu veliku šteti meni lično, a što je još gore, mogu da ugroze moju bezbednost i bezbednost moje porodice.♦ Da li ste upoznati sa informacijom da se protiv vas vodi nov pretkrivični postupak?- Imam određena saznanja da se u firmama koje su bile u sastavu „Nibensa“ i dalje vode istražne radnje. Međutim, nemam konkretne informacije o tome jer te firme više vlasnički ne kontrolišem.♦ Ukoliko budete pozvani, da li ćete se odazvati pozivu istražnih organa za saslušanje?- Bez problema ću se odazvati svakom pozivu, ukoliko ga bude bilo.♦ Poznajete li načelnika SBPOK Slobodana Batu Đurovića?- Gospodina Đurovića poznajem iz nekih ranijih vremena, ali se ne družim s njim.♦ Da li ste s njim razmenjivali informacije o toj istrazi na zajedničkom ručku u nedelju?- Nisam nikako mogao da budem na tom ručku, jer nisam bio u Srbiji! Od 10. do 13. novembra bio sam s porodicom u poseti rodbini u Beranama. Za ove moje tvrdnje postoje dokazi na carinskom prelazu Špiljani, između Srbije i Crne Gore.♦ Da li ste se videli nekom drugom prilikom nakon što ste pušteni iz kućnog pritvora?- Kao što sam rekao, gospodin Đurović nije moj prijatelj niti neko s kim posećujem restorane, kafane ili slična mesta. Naročito ne otkako sam svojevremeno uhapšen i procesuiran u postupku koji je vodio SBPOK s Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Kolateralna šteta♦ Vaše ime vezuje se za brojne afere, pa čak i ovu koja se odnosi na prisluškivanje visokih funkcionera?- Za mene je činjenica o nekakvoj mojoj umešanosti u tu aferu fascinantna i van svake pameti. O njoj zaista ne znam ništa, niti imam bilo kakve dodirne tačke s tim. Mislim da se moje ime koristi u obračunu raznih interesnih struktura, pa sam u tim aferama samo kolateralna šteta.

Nikome nisam poklanjao stanove♦ Da li je tačno da ste pojedinim bivšim ministrima kupovali stanove kako bi „Nibens“ dobijao poslove?- Ni sa kim iz vlasti nisam imao nikakve druge relacije osim poslovnih, i to isključivo u skladu sa zakonom! Niti je neko to od mene tražio, niti sam ja obezbedio i jedan jedini kvadrat bilo kome. „Nibens“ je dobijao poslove samo i isključivo na osnovu svojih referenci, kao lider u zemlji, ali i Evropi u poslovima kojima se bavio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track