Funkcioner MUP Kosova umešan u skandal s pasošima

Priština

Funkcioner MUP Kosova umešan u skandal s pasošima

Crna Hronika -
Radi se o jednom od najbiližih saradnika ministra. On je dao nalog da se uplata umesto prema "OESD" izvrši na račun podizvođača Natalije Veljija

PRIŠTINA - Jedan od visokih zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kosova umešan je u zloupotrebe sa 1,4 miliona evra koji su bili namenjeni štampanju pasoša, a uplaćeni su na račun kompanije čiji je vlasnik Natalija Velija, objavio je prištinski dnevnik Zeri. Izvor dnevnika, visoki zvaničnik MUP-a, za dnevnik je rekao da se radi o čoveku koji je do pre izvesnog vremena bio bliski saradnik ministra unutrašnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija.

"Nas je nekoliko u Ministarstvu koji smo uspeli da shvatimo ko stoji iza ovog pitanja, ali se informacije i dalje drže kao velika tajna. Radi se o jednom od najbiližih saradnika ministra. On je dao nalog da se uplata umesto prema "OESD" izvrši na račun podizvođača Natalije Veljija",

kazao je izvor dnevnika. On je ubeđen da Redžepi do pre izvesnog vremena nije bio informisan o kom je zvaničniku reč, ali da je to sada shvatio. Dnevnik Koha ditore piše da Redžepi smatra da "zna adresu na koju je uplaćeno 1,4 miliona evra", ali da ne želi da utiče na istragu koja se vodi.

Redžepi je rekao da je na osnovu bankarskih transfera saznao kome su uplaćena ta sredstva. Istovremeno, list piše da su jedan Euleksov i jedan kosovski tužilac priznali da nisu uspeli da otkriju na koje je račune nemačka državljanka, koja je u međuvremenu tražila status zaštićenog svedoka, dalje uplaćivala sredstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track