Vaterpolisti posle saslušanja nije određen pritvor

Vaterpolisti posle saslušanja nije određen pritvor

Crna Hronika -
"Sašlušanje Popovića završeno je nešto pre 23 sata, a istražni sudija mu nije mu odredio meru pritvora jer za to nema osnova", izjavila je portparolka Osnovnog suda Ivana Račić

KRAGUJEVAC - Istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu nije odredio pritvor vaterpolisti "Radničkog" Borisu Popoviću (22) koji je u ponedeljak izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povređeno osam osoba, među kojima i osmogodišnji dečak.

"Sašlušanje Popovića završeno je nešto pre 23 sata, a istražni sudija mu nije mu odredio meru pritvora jer za to nema osnova", izjavila je portparolka Osnovnog suda Ivana Račić.

Navodeći da je tužilastvo tražilo pritvor, a da je istražni sudija izrazio neslaganje, Račić je rekla da će sudsko veće naknadno doneti konačnu odluku o određivanju pritvora.

Policijska uprava u Kragujevcu je Popovića je privela u popodnevnim satima, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju.

Kako je policija, ranije saopštila, građani Kragujevca povređeni su dok su stajali na autobuskom stajalištu u Kragujevcu, kada je na njih naletelo vozilo marke "bmw" kojim je upravljao Popović.

Direktor Urgentnog centra u Kragujevcu Dragče Radovanović rekao je ranije novinarima da niko od povređenih u toj nesreći nije životno ugrožen, ali da je reč o povredama lake i srednje prirode, da su ugruvani, da pojedini imaju prelom ključne kosti ili potkolenice, i oguljotine.

Povređene građane posetio je trener vaterpolo kluba "Radnički" Dejan Udovičić, koji je izrazio žaljenje što je došlo do nesreće, rekavši da je Popović zaspao za volanom i izgubio kontrolu nad vozilom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track