Srpski automobili poliveni benzinom i zapaljeni

Kosovska kriza

Srpski automobili poliveni benzinom i zapaljeni

Crna Hronika -
Dva automobila čiji su vlasnici Srbi zaplajeni su u Kosovskoj mitrovici i Zvečanu

KOSOVSKA MITROVICA - U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu na severu Kosova tokom prethodne noći zapaljena su dva putnička automobila, a još jedno vozilo je oštećeno u požaru.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da su vlasnici zapaljenih automobila Srbi, da je policija izvršila uviđaj i pokrenula istragu povodom ovih incidenata.

Prvo je u severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć oko 23 sata zapaljen putnički automobil marke "sitroen C 5" subotičkih registarskih oznaka, a u požaru koji je izbio još jedno vozilo je oštećeno.

Incident se dogodio u ulici Sutjeska, brzom intervencijom vatrogasaca sprečena je još veća materijalna šteta, jer je požar koji je izbio pretio da zahvati kuću ispred koje su vozila gorela.

Drugi incident dogodio se rano jutros oko tri sata u Zvečanu, gde je zapaljen džip, rekao je Hoti, ističući da su u oba slučaja automobili prvo poliveni benzinom, a onda zapaljeni.

Policijski portparol je podsetio da ovo nije prvi slučaj paljevine putničkih vozila na severu Kosova u poslednje vreme i da policija radi na otkrivanju počinilaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track