Narkomanku primoravao na prostituciju, zbog duga za drogu
Foto: Kurir

Kraljevo

Narkomanku primoravao na prostituciju, zbog duga za drogu

Crna Hronika -
Slobodan A. se tereti i za ropski odnos, jer je devojku zatvorio u kuću i drogirao je metadonom da ne bi pravila probleme

KRALJEVO - Pripadnici kriminalističke policije i Odseka za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima Policijske uprave Kraljevo uhapsili su i odredili 48 časovni policijski pritvor Slobodanu A. (57) iz Kraljeva zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina ljudima i neovlašćeno držanje opojnih droga.Sumnja se da je Slobodan A. u proteklih pola godine, uz fizičko zlostavljanje i upućivanje ozbiljnih pretnji, primoravao dvadesetdvogodišnju M. M. iz Kraljeva da se bavi prostitucijom i zahtevao da mu predaje zarađeni novac, zbog navodnog duga za opojnu drogu heroin koji joj je ranije nabavljao, saopštila je Policijska uprava Kraljevo.

Svake večeri je zajedno sa oštećenom taksi vozilima odlazio u naselje Grdica kod Kraljeva, gde je uz Ibarsku magistralu M. M. pružala seksualne usluge njoj nepoznatim osobama i osobama koje joj je on nalazio.

Sumnja se da je Slobodan A. devojku početkom novembra držao u ropskom odnosu tako što ju je zatvorio u svoju kuću, a tom prilikom joj je, da ne bi pravila probleme, davao metadon i nije joj dozvoljavao da bilo gde izlazi.

Izvršenim pregledom u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu oštećenoj su konstatovane lake telesne povrede, a policijski službenici su M. M. predali stručnom radniku Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Prilikom privođenja policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli četiri bočice ispunjene tečnošću za koju se sumnja da je metadon.

Nastavlja se rad na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za izvršenje ovog krivičnog dela, a istražni sudija Višeg suda u Kraljevu je, nakon saslušanja, Slobodanu A. odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track