NEPOVREĐEN: Samoubica nožem sišao sa zgrade
Foto: KURIR

Drama sa srećnim završetkom

NEPOVREĐEN: Samoubica nožem sišao sa zgrade

Crna Hronika -
Psihički oboleli V. R. (37) sa nožem u ruci više od četiri sata pretio da će se izbosti i skočiti sa nadstrešnice na prvom spratu

BEOGRAD - Drama u centru grada. Tridesetsedomogodišnji V. R. uzeo je oko 17.30 sati nož i izašao na nadstrešnicu na prvom spratu zgrade u Ulici Đorđa Jovanovića broj 21 na Starom gradu i više od četiri sata pretio da će skočiti na ulicu i izbosti se ukoliko mu neko priđe.

Kako nezvanično saznajemo, V. R. je psihički bolesnik koji se leči kod privatnog lekara, a u trenutku kada je izašao napolje sa njim u stanu su bili njegovi otac i majka koji su odmah pozvali policiju.

- Muškarac je uzeo veliki nož, posle čega je preko svoje terase izašao na nadstrešnicu zgrade. Patrola je odmah upućena na lice mesta, kao i vatrogasci i Hitna pomoć. Utvrđeno je da u pitanju bolestan čovek koji je zapretio da će skočiti na ulicu i da će se povrediti nožem ako mu neko priđe - ispričao je za Kurir izvor iz policije.

Kako smo saznali na mestu događaja, nesrećnom muškarcu se navodno pričinjavalo da ga neko juri i napada, zbog čega se latio noža i izašao napolje. On se sve vreme nervozno pomerao, ustajao i sedao na lim, dok su policajci pokušavali da ga smire i ubede da se vrati u stan.

Posle više od četiri sata drame, V. R. se vratio na terasu i ušao u stan, odakle je prebačen u Urgentni centar.

- Situacija je bila ozbiljna jer je muškarac imao nož kod sebe koji je sakrio u rukav. Bio je uplašen, a smetali su mu čak i prolaznici i građani koji su zastali da vide šta se dešava. Učinili smo sve kako bi izbegli da na bilo koji način naudi sebi i drugima - rekao ja za Kurir jedan od policajaca.

(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja