Brutalno: Huligani dečaka bacili u Vrbas

Banjaluka

Brutalno: Huligani dečaka bacili u Vrbas

Crna Hronika -
Dečak je bačen u reku sa litice visoke 15 metara, a prilikom pada zadobio je više preloma

BANJALUKA – Trojica huligana čiji indentite policija ne saopštava, prošle nedelje oteli su I bacili u Vrbas dečaka sa inciijalima S.B. (11) i bacili ga u Vrbas.Dečak je bačen u reku sa litice visoke 15 metara, a prilikom pada zadobio je više preloma. Slučaj policiji je prijavljen 11 novembra u popodnevnim časovima.

Ogorčeni roditelji Željko i Dragana Branković kažu da im institucijene žele pomoći i teraju ih da pravdu uzmu u svoje ruke

"Naš jedanaestogodišnji sin se tog 11. novembra u popodnevnim časovima vraćao iz škole i trojica huligana, od kojih je jedan maloletan (16), a druga dvojica su punoletni, bukvalno su ga oteli ispred samog ulaza u zgradu. Radilo se o klasičnoj otmici usred bela dana, odnosno u 14.40 časova", ispričao je Željko Branković i dodao da motiv otmice još nije poznat.

On kaže da je njegov sin S.B. sportista, višestruko nagrađivani karatista i odličan učenik, pa je svima nejasno zbog čega su mnogo stariji huligani odlučili da se na ovakav način obračunaju sa dečakom. Posle otmice huligani su dečaka zgrabili za vrat i odveli 500 metara dalje, do litice uz obalu Vrbasa i su usput zapretili da dečak slučaj ne sme prijavljivati roditeljima, niti bilo kome, jer će ga ubiti.

Ogorčeni otac priča da se po dolasku uz rub litice, jedan od huligana zaletio i nogom u leđa udario S.B., koji se skotrljao niz liticu, zadobio višestruke povrede glave, ruku, kuka i nogu i upao u reku.

"Imao je na sebi jaknu i odeću, a ne moram vam govoriti šta znači uopšte upasti u takvu hladnu vodu i najboljim plivačima", dodao je Branković.

Na sreću i zahvaljujući tome što je sportista, S.B. je uspeo isplivati iz Vrbasa i vratiti se kući i sve ispričati roditeljima.

"Ovo je bila klasična otmica i pokušaj ubistva, a ti huligani su danas na slobodi. Policija je uradila sve što je mogla, ali ruke su im vezane, jer su druge institucije, poput Centra za socijalni rad Banjaluka, zakazale u potpunosti", priča Željko.

Zbog brutalnog napada, S.B. više ne ide u školu, roditelji su se, kažu, iz straha za bezbednost svog deteta morali odlučiti na ovako nešto.

Kada su nakon svega otišli u Centar za socijalni rad Banjaluka, tamo ih je dočekao još veći šok. Umesto da im pomognu u muci, savetovali su ih da slučaj, odnosno huligane ostave na miru, jer su oni "štićenici Centra i deca koja su imala težak život". U Centru su ih posavetovali da svoje dete prate od kuće do škole i nazad te da ga odvedu psihijatru i psihologu.

"Moja porodica je ugrožena, a meni su ruke vezane, jer institucije sistema ne žele da rade svoj posao. Ne žele da stanu u kraj huliganima, kojima, očigledno, niko ništa ne može.

Rekao sam im da ja drugog izbora onda nemam nego da budem brutalan i nasilan kao i ti huligani", zaključio je ogorčeni otac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track