Dačić: Saslušanje Dragina u toku, sutra kod istražnog sudije

Afera đubrivo

Dačić: Saslušanje Dragina u toku, sutra kod istražnog sudije

Crna Hronika -
Policija je odradila svoj deo posla i sutra oni prelaze u ruke ostalih državnih organa", kazao je premijer Srbije

BEOGRAD - U toku je saslušanje bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i još osam osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet Srbije za više od 470 miliona dinara, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić.

"U toku su procesne radnje i oni će sutra biti kod istražnog sudije", rekao je Dačić i dodao da ovo nije prvi put da su oni saslušani tim povodom i da su više puta davali izjave.

"Policija je odradila svoj deo posla i sutra oni prelaze u ruke ostalih državnih organa", kazao je Dačić novinarima.

Policija je u subotu privela Sašu Dragina i još osam osoba, osumnjičenih za primanje i davanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

Osim Dragina policija je uhapšila: vlasnika konsalting preduzeća "Ces Mecon" iz Beograda Zvonimira Nikezića (65) iz Beograda, privremenog zastupnika kapitala preduzeća "HIP - Azotara" Pančevo Radosava Vujačića (60) iz Novog Sada, zamenika direktora "HIP-Azotare" Pančevo Mihaila Grujića (45) iz Novog Sada, bivšeg generalnog direktora PKB Beograd Milana Veljovića (45) iz Beograda.

Policija je uhapsila i bivšeg direktora preduzeća "Aleksa Šantić" Arsenija Katanića (48), bivšeg direktora "Instituta za krmno bilje" Kruševac Dragog Lazarevića (50) iz Kruševca, vlasnika i direktora preduzeća "Terra Bo" iz Vrbasa Borislava Stojkovića (55) iz Vrbasa i bivšu direktorku preduzeća "Invej" iz Zemuna Vericu Spasić (61) iz Beograda.

Osumnjičeni Dragin, Nikezić, Vujačić, Grujić, Veljović, Katanić i Lazarević su u periodu od 9.7.2009. godine do kraja marta 2011. godine omogućili preduzećima "Sunce" iz Sombora, "Mlinostep" iz Novog Sada, "Terra Bo" iz Vrbasa i "Invej" iz Zemuna da od "HIP-Azotare" Pančevo nabave regresirano đubrivo, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Dodaje se da su oni nabavljali đubrivo po cenama nižim za iznos regresa u ukupnom iznosu od 473 miliona i 350.000 dinara.

Prema uredbama Vlade Srbije osumnnjičeni nisu imali to pravo, jer su tako omogućili "HIP - Azotari Pančevo" da izvrši naplatu na ime regresa od Ministarstva poljoprivrde, šumarstva i vodoprivrede Srbije, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track