Pozdravljeno hapšenje osumnjičenog za ubistvo četiri šteneta

Udruženje Feniks

Pozdravljeno hapšenje osumnjičenog za ubistvo četiri šteneta

Crna Hronika -
U Feniksu ističu da očekuju da će tužilac pokrenuti postupak i da će monstrum doći na sud i da će sudija dosuditi maksimalnu kaznu

BEOGRAD - Udruženje "Feniks" pozdravilo je akciju policije da uhapsi i sasluša čoveka koji je na pijaci u Zemunu, na očigled svih, ubio četiri šteneta.

"Očekujemo da će tužilac pokrenuti postupak i da će monstrum doći na sud i da će sudija dosuditi maksimalnu kaznu. Najzad, očekujemo i da se prestane sa tolerisanjem nasilja prema životinjama. U suprotnom - svi ćemo biti žrtve", navodi se u saopštenju tog udruženja.

U "Feniksu " ističu da je jedan od načina prevencije nasilja prema čoveku - prevencija nasilja nad životinjama. Oni podsećaju da prilikom ubistva štenadi, niko od posmatrača nije reagovao "iz straha, svi se plaše, jer znaju koliko je nasilan neko ko je sposoban da ubije životinju".

Jedan hrabar očevidac je sutradan prijavio zločin, navode u "Feniksu" pitajući se "kako spavaju ti ljudi koji su posmatrali kako monstrum zamahuje lopatom i ubija živo biće, a sutra će zamahnuti na njihovo dete. To je pitanje za psihologe, sociologe, psihijatre ..."

Drugo pitanje je - kuda idemo - to je pitanje za nadležne, za sve instance koje bi trebalo da rade na humanizaciji našeg društva, da živimo bez straha.

Nadležne institucije su svojim nečinjenjem dovele do ovakve situacije - nasilnici su ohrabreni da čine ono što sigurno ne bi kada bi se nepoželjno ponašanje sankcionisalo, građani su obeshrabreni da se suprotstave nasilju iz straha od nasilnika, a zbog saznanja da ih država ne štiti, navodi se u saopštenju "Feniksa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track