Bomba na Brnjaku i pucnjava u Mitrovici!

Nemirna noć

Bomba na Brnjaku i pucnjava u Mitrovici!

Crna Hronika -
Do eksplozije je došlo između punkta Tabalije, gde se nalaze pripadnici MUP-a Srbije, i punkta Brnjak na kome se nalaze pripadnici Kfora, Euleksa i Kosovske policije, dok je do pucnjave je došlo u nesposrednoj blizini zgrade kancelarije Vlade Srbija za Kosovo i Metohiju

ZUBIN POTOK- Jaka eksplozija čula se oko 19 sati u blizini administrativnog prelaza Brnjak, na krajnjem severu Kosova i Metohije, a po dosadašnjim informacijama nije bilo povređeni ni materijalne štete. Do eksplozije je došlo. , na potezu između punkta Tabalije, gde se nalaze pripadnici MUP-a Srbije, i punkta Brnjak na kome se nalaze pripadnici Kfora, Euleksa i Kosovske policije.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti kaže da je policija informisana o eksploziji, koja se dogodila u blizini prelaza Brnjak. Hoti je naveo da se eksplozija čula na samom prelazu, ali da još nije ustanovljeno tačno mesto gde je došlo do detonacije. Portparol Euleksa Irina Gudeljević nije mogla ni da potvrdi, ni da demantuje ovu vest.Punktovi Tabalije i Brnjak nalaze se na magistralnom putu Ribarić - Zubin potok.

Kako se bliži datum primene Sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima između Kosova i centralne Srbije, intenziviraju se i radovi na mestima gde je planirano postavljanje kontejnera u kojima će biti smešteni službenici i pripadnici Euleksa koji će kontrolisati promet ljudi i vozila.

U toku dana ravnan je teren teškim mašinama u međuzoni između prelaza Jarinje i Rudnica. Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović potvdio je da su i na prelazu Brnjak u toku radovi na pripremi zemljista za postavljanje kontejnera. Ni na jednom od dva prelaza izmedu Kosova i centralne Srbije nije bilo okupljanja građana.

Samo pola sata kasnije nepoznate osobe zapucale su oko 19:30 sati iz automatskog oružja u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice a povređenih nije bilo. Do pucnjave je došlo u nesposrednoj blizini zgrade kancelarije Vlade Srbija za Kosovo i Metohiju i zgrade u kojoj se nalaze pripadnici vatrogasne jedinice. Prema rečima očevidaca, nepoznata osoba je otvorila vatru iz automastkog oružja u trenutku kada je postavljana albanska nacionalna zastava na jedan od stubova za prenos električne energije.

Na Kosovu, na jugu Srbije i u regionu priprema se proslavljanje Dana albanske zastave, kojim se ove godine obeležava i 100 godina nezavisnosti Albanije. Zbog centralne proslave koja će biti 28. novembra u Tirani, Dan zastave u regionu će biti obeležen u utorak.

Pripadnici Kosovske policije su izašli na mesto događa kako bi obavili uviđaj. Jedna od ulica u Bošnjačkoj mahali gde je došlo do pucanjave je blokirana za saobraćaj. Naselja Bošnjačka mahala je jedno od nekoliko multietičnih kvartova u severnom delu Kosovske Mitrovice, u kome pored Srba žive i Albanci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track