Pantić: Pucano na srpske vatrogasce

Planirana akcija

Pantić: Pucano na srpske vatrogasce

Crna Hronika -
Građani koji su bili očevici događaja primetili su grupu koja je postavljala zastave Albanije na bandere u Ulici oslobođenja i oni su iskoristili priliku videvši vatrogasce u uniformi da zapucaju na njih, rekao je predsednik opštine Kosovska Mitrovica

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da su meta napadača koji su pucali iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici bili Srbi pripadnici vatrogasne jedinice.

Pantić je za incident, kada je oko 19.30 u multietničkom naselju Bošnjačka mahala došlo do pucnjave iz vatrenog oružja, optužio grupu naoružanih Albanaca za koje je rekao da su otvorili vatru na vatrogasce koji su bili u blizini objekta u kojem rade.

"Građani koji su bili očevici događaja primetili su grupu koja je postavljala zastave Albanije na bandere u Ulici oslobođenja i oni su iskoristili priliku videvši vatrogasce u uniformi da zapucaju na njih", rekao je Pantić.

"Niko tom prilikom nije povređen, pripadnici kosovske policije su na licu mesta pronašli čaure ispaljene iz pištolja i automatskog oružja što ukazuje na dobro planiranu akciju", kazao je Pantić.

On je podsetio da je istovremeno u međuzoni u blizini administratoivnog prelaza Brnjak na severu Kosova došlo do eksplozije."Mi sa razlogom strahujemo da je i to delo Albanaca, sa ciljem da se pred sutrašnju sednicu Saveta bezbednosti UN koja je posvećena Kosovu optuže Srbi", rekao je Pantić.

Pantić je kazao da očekuje da Kfor i Euleks preduzmu hitnu istragu i uhapse odgovorne za večerašnje incidente, i pozvavao građane Kosovske Mitrovice da ostanu mirni i ne budu isprovocirani.Od međunarodne zajednice očekujem osudu incidenata u Kosovskoj Mitrovici i raspoređivanje međunarodnih snaga bezbednosti, jer je očigledno da dolazi do porasta tenzija sve više i da postoji realna opasnost da dođe do ozbiljnih sukoba, kazao je Pantić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track