Pronađene kosti Antonije Bilić?!

Rešenje ubistva

Pronađene kosti Antonije Bilić?!

Crna Hronika -
Mesto na kome su pronađene kosti nekoliko je kilometara udaljeno od parkinga kod Modruša gde je poslednji put lociran signal mobilnog telefona nestale Antonije Bilić

ZAGREB - Ljudske kosti pronađene su u utorak uveče na području Josipdola i trenutno se ne zna da li je reč o ostacima žene ili muškarca. Pronađene su desetak metara od ulice kod Miljanice. Na mestu gde su kosti pronađene radi se detaljan uviđaj. Teren vrvi od policije i kako javljaju tamošnji mediji, zabranjen je pristup novinarima.

- Radi se o delovima ogoljenih ljudskih kostiju koje su pronađene na lokaciji od pet do deset metara uz raskrsincu. Uviđaj je u toku. Kosti ćemo prevesti na patologiju Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu gde će nad kostima biti obavljena medicinska obdukcija, DNK analiza, kao i provera identiteta osobe. Za sada ne možemo sa sigurnošću reći da li se radi o ostacima muškarca ili žene i životnom dobu. Na odgovore ćemo morati da sačekamo narednih nekoliko dana - rekao je Mladen Krajačić, advokat iz Županijskog suda u Karlovcu.

Ipak iako sa sigurnošću ne mogu da odrede čiiji su ostaci pronađeni, mesto na kojem su locirani je tek nekoliko kilometara udaljeno od parkinga Modruš gde je 7. juna prošle godine u 15.40 časova poslednji put lociran signal mobilnog telefona nestale Antonije Bilić.

Svedoci su takođe potvrdili da je Dragan Paravinja koji je prema nepravosnažnoj presudi osuđen za ubistvo Antonije, bio baš tamo u to vreme.... Na odgovor ćemo sačekati dok se ne završe sve potrebne analize.

Advokat familije Bilić Vinko Ljubičić rekao je novinarima da je Antonijina porodica upoznata s nalaženjem kostiju kod Josipdola. Ljubičić je izjavio da se sada ništa ne može tvrditi sa potpunom sigurnošću, ali je dodao da se pretpostavlja da bi se zaista moglo raditi o telu nestale Antonije.

Ako su te kosti Antonijine, kaže Ljubičić, onda je na to mesto Paravinja mogao doći u one 22 minute za vreme kojih se nije moglo utvrditi tačno kretanje njegovog kamiona.

Nađeni kostur samo bi učvrstio presudu od 40 godina zatvora na koju je Paravinja osuđen 19. oktobra u šibenskom Županijskom sudu.

Paravinja je osuđen na osnovu svog priznanja u Banjaluci nakon hapšenja, a onda i na osnovu materijalnih dokaza - kose, krvi i sline, nađenih u kabini njegovog kamiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track