POTVRĐENO: Pronađene kosti pripadaju Antoniji Bilić

Rešeno ubistvo

POTVRĐENO: Pronađene kosti pripadaju Antoniji Bilić

Crna Hronika -
Direktor Zavoda za sudsku medicinu Davor Strinović izjavio je u sredu kako su sa pronađenih kostiju odmah uzeti uzorci bedrene kosti, zuba i kose i kako se odmah krenulo s DNK analizom

KARLOVAC - Posle višemesečne agonije službeno je potvrđeno da kosti otkrivene u Modrušu, u blizini Josipdola, pripadaju mladoj Drnišanki Antoniji Bilić! Informacija je objavljena na konferenciji za medije održanoj u 20 sati u Županijskom državnom tužilaštvu u Karlovcu, gde su tokom dana stigli rezultati analize i obdukcije provedene u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu.

Forenzičari su na osnovu posmrtnih ostataka utvrdili da se radi o mladoj ženskoj osobi, od 18 do 22 godine. Imala je kosu, tamnije boje, od odevnih predmeta pronađene su samo farmerke, tamno plave. Na osnovu kostiju forenzičari nisu uspeli da nađu nikakve tragove koji bi upućivali na uzrok smrti, što je kod ovakvih slučajeva često.- Analizom genomske DNK uzorka kosti i zuba, I poređenjem genotipa nestale osobe i članova porodice, došli smo do statističke verovatnosti od 99,999999999% da je pronađena osoba ćerka Milke Bilić i Mile Bilića, rečeno je na konferenciji za medije.

Podsetimo da je direktor Zavoda za sudsku medicinu Davor Strinović izjavio u sredu kako su sa pronađenih kostiju odmah uzeti uzorci bedrene kosti, zuba i kose i kako se krenulo s DNK analizom. On je dodao kako će analiza biti gotova najkasnije do ponedeljka, ali je i istaknuo kako će se svi potruditi da bude gotova i ranije.Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da će policija provjeriti je li bilo propusta u potrazi za Antonijom Bilić."Pre svega, treba sačekati rezultate obdukcije, odnosno rezultate utvrđivanja DNK, a što se tiče ostalog, policija će proveriti da li bilo propusta. Ne mogu konstovati da je bilo, sve će biti provereno pa ćemo tek onda moći da zaključimo jesu li policija i oni koji su sudelovali u akciji traganja nešto propustili", izjavio je Ostojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track