Karamarko negirao propuste u slučaju Bilić

Rasprava

Karamarko negirao propuste u slučaju Bilić

Crna Hronika -
Tomislav Karamarko bivši ministar MUP Hrvatske negirao je optužbe advokata porodice Bilić da je bilo propusta u policijskoj istrazi i potrazi za nestalom Antonijom

KARLOVAC - Predsednik HDZ-a i bivši ministar policije Tomislav Karamarko izjavio je, povodom optužbi advokata porodice Antonije Bilić o navodnim propustima policije tokom istrage i potrage za nestalom Drnišankom, da propusta nije bilo, ali da je u potrazi za istinom potrebno i malo sreće.

DNK analizom ljudskih kostiju, pronađenih u utorak u Modrušu kod Josipdola, potvrđeno je da je reč o posmrtnim ostacima 17.godišnje Antonije, nestale 7. juna 2011. za čije je ubistvo osuđen Dragan Paravinja na 40 godina zatvora, što je otvorilo nova pitanja da li je u postupcima policije bilo propusta.

Karamarko, koji je tada bio ministar policije, zapitao je o kakvim propustima govori advokat Vinko Ljubičić, kad je policija pronašla ubicu koji je u međuvremenu i osuđen.

"No, mi njih za to ne krivimo, u svemu je trebalo i malo sreće", tvrdi Karamarko, uz podsećanje da su u potragu intenzivno bile uključene policija, civilna zaštita, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGŠ) ...ali da nije bilo sreće.

Sekretar HDZ-a Milijan Brkić, koji je u to vreme bio zamenik direktora policije, dodao je da su u potragu bili uključeni i veterani, mnogobrojni građani ...ali da telo nestale Antonije, "nažalost, nije pronađeno".

Policija je, istakao je on, pronašla "dovoljan spektar dokaza i zatvorila krug indicija da dođe do nepravosnažne presude protiv Paravinje". On je naveo i činjenicu da su se na celoj trasi na kojoj se kretao kamion ubice u koji se Antonija ukrcala nedeljama posle sprovodile detaljne pretrage.

Kako misli, Paravinja je tog tragičnog dana Antoniju plitko zakopao, jer, dodao je, u kamionu nisu pronašli nikakav alat, lopatu ili kramp i zato je uveren da je s protokom vremena isprano tlo, a zveri raznele kosti.

Brkić je zamerio vlasti što se tako tragičan događaj koristi "za izvesne dnevno-političke svrhe" i poručio da se pitanje eventualnih propusta "može otvoriti interno, a ne preko medija".

Paravinja je 19. oktobra osuđen na 40 godina zatvora na osnovu priznanja u Banjaluci nakon hapšenja, a onda i na osnovu materijalnih dokaza - kose, krvi, nađenih u kabini njegovog kamiona.

Paravinja je 12. novembra počeo štrajk glađu u šibenskom zatvoru i od tada je pod lekarskom kontrolom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track