Na Horgošu skenerom otkrili 13 kg skanka

Pao diler

Na Horgošu skenerom otkrili 13 kg skanka

Crna Hronika -
Carinici su vozilo pregledali mobilnim skenerom, zbog čega nije bilo potrebe za kompletnim rastavljanjem automobila, pošto se na snimku "jasno videlo da se u podu automobila nalazi organska materija za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi "skank"

BEOGRAD - Carinici i policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su pokušaj krijumčarenjaviše od 13 kilograma droge "skank", koja je pronađena kod makedonskog državljanina.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina i Ministarstva unutrašnjih poslova, 13.660 grama droge otkriveno je sinoć u podu automobila "sitroen pikaso" makedonskih registracija, kojim je upravljao Nuredin A. (25), državljanin Makedonije.

Carinici su vozilo pregledali mobilnim skenerom, zbog čega nije bilo potrebe za kompletnim rastavljanjem automobila, pošto se na snimku "jasno videlo da se u podu automobila nalazi organska materija za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi "skank"".

"Na osnovu saznanja dobijenih sa snimka na skeneru, carinici su otvorili pod vozila i u patosu pronašli 24 paketa zelene, sušene i presovane materije zamotane u foliju koja je poslata na veštačenje u MUP", navedeno je u saopštenju.

Nuredinu A. određeno je zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po isteku policijskog zadržavanja makedonski državljanin će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track