Žandarm Trajković: Zašto nagrađuju Uroša Mišića?!

Ne prašta

Žandarm Trajković: Zašto nagrađuju Uroša Mišića?!

Crna Hronika -
Kako da oslobodite čoveka koji vas ubija, bode, koji vas pali? Hteli su da me upale, da izgorim kao sveća. I kako ja sada da se pomirim sa njegovim oslobađanjem. Kakva je to država? Da pustiš onoga koji je nekoga svesno zapalio, uništio mu život, i njemu i njegovoj porodici, istakao je Trajković

BEOGRAD - Uroš Mišić je nagrađen, izjavio je žandarm Nebojša Trajković, posle puštanja Mišića iz zatvora Zabela u Požarevcu gde je izdržavao kaznu od pet i po godina zatvora zbog napada na Trajkovića.

"On je pobednik. A ja ću do kraja života ostati invalid", istakao je Trajković.

Mišić, navijač Crvene zvezde, osuđen je zbog napada na Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda – Hajduk, 2. decembra 2007. godine, izašao je iz zatvora u Zabeli.

Mišić je dva puta osuđivan na 10 godina zatvora pred Višim sudom za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Prva presuda je ukinuta, a druga preinačena pravosnažnom odlukom Apelacinog suda na 5,5 godina.

Apelacioni sud je utvrdio da Mišić nije s umišljajem pokušao da ubije Trajkovića gurajući mu upaljenu baklju u usta, kako je tvrdilo tužilaštvo, "već da napadne službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira".

"Kako da oslobodite čoveka koji vas ubija, bode, koji vas pali? Hteli su da me upale, da izgorim kao sveća. I kako ja sada da se pomirim sa njegovim oslobađanjem. Kakva je to država? Da pustiš onoga koji je nekoga svesno zapalio, uništio mu život, i njemu i njegovoj porodici", istakao je Trajković.

On je na stadionu nisam bio zbog sebe, nego zbog interesa države.

"Država sada trči da pomogne istoj toj Crvenoj zvezdi. a nikada se nije pitala, gde je Nebojša, kako mu je. Kako taj čovek živi? Nemam više ništa da kažem", rekao je Trajković.

Mišić (24) pušten je iz požarevačkog zatvora Zabela, po odluci Višeg suda u Beogradu, jer je ispunio uslove za amnestiju. Mišiću je amnestijom kazna smanjena za šest meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja