Trajković: Bilo bi bolje da Mišića ne sretnem na ulici!
Foto: KURIR

Zvezdin navijač na slobodi

Trajković: Bilo bi bolje da Mišića ne sretnem na ulici!

Crna Hronika -
Uroš Mišić posle pet godina pušten iz zatvora. Žandarm: Napravio je od mene invalida, nikad neću moći da mu oprostim ono što mi je uradio

POŽAREVAC/BEOGRAD - Odslužio kaznu!Uroš Mišić (24), navijač Crvene zvezde osuđen na pet i po godina zatvora zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, pušten je juče iz požarevačkog zatvora Zabela. Pošto je ispunio uslove za amnestiju, njemu je oprošteno šest meseci kazne.- Mišić je izašao iz požarevačkog zatvora oko 16.15 sati. Ispred kapije su ga sačekali sestra i nekoliko prijatelja. Skočili su jedno drugom u zagrljaj i posle nekoliko sekundi već je jurio ka Beogradu - kaže izvor Kurira.Vest da se Mišić našao na slobodi šokirala je Nebojšu Trajkovića kog je Uroš Mišić 2. decembra 2007. napao zapaljenom bakljom na poluvremenu utakmice Crvena zvezda - Hajduk iz Kule.- Nadao sam se da ga neće pustiti. Kad sam čuo da je izašao iz zatvora, ceo napad mi je ponovo prošao pred očima! Mišić je od mene napravio invalida! Kad bih samo mogao da vratim vreme, pa da on preživi sve ovo što ja godinama preživljavam. I zbog sebe, i zbog njega bi bolje bilo da ga nikad ne sretnem na ulici! Nikad mu neću oprostiti, ni ja ni moja deca! Totalno me je uništio... - ogorčen je Trajković.On je dodao i da je non-stop po bolnicama i da su on i njegova porodica prošli kroz pakao.- Tog 2. decembra bio sam priseban, mogao sam da pucam, ali sam se obuzdao jer je reč o mladima. Međutim, oni nisu imali milosti prema meni. Sve ove godine pitam se zašto sam samo ja bio meta. Retko sam izlazio na ulicu, nisam nosio uniformu, a tamo je bilo još inspektora... Verujem da su Mišićevi drugovi jedva dočekali da izađe iz zatvora. Sad će mu dati podstrek i biće još jači! Neće se on ovde zaustaviti, sačekajmo neko veće okupljanje, pa ćemo da vidimo... - ispričao je potreseni Trajković.

žandarm Nebojša Trajković
žandarm Nebojša Trajković

Pravda za UrošaMišić se više puta tokom suđenja pokajao zbog ponašanja prema Nebojši Trajkoviću. Ovaj sudski postupak izazivao je veliku pažnju javnosti, a navijači Crvene zvezde grafitima po gradu i transparentima na stadionu tražili su „pravdu za Uroša“.

Mišić bez komentara!Uroš Mišić ispred zatvorske kapije zadržao se tek toliko koliko mu je trebalo da se na brzinu pozdravi sa sestrom i prijateljima. Nije želeo da daje nikakvu izjavu, dok su prijatelji koji su ga dočekali negodovali što uopšte vide novinare. Scena kada je Uroš Mišić seo u automobil ličila je na bekstvo, a ne na dozvoljeni izlazak iz zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja