10 godina zatvora zbog pretnji i terorizma

Priština

10 godina zatvora zbog pretnji i terorizma

Crna Hronika -
Sudsko veće u Prištini osudilo Amira Sopu jer pretio bivšem predsedniku opštine Priština u ima komandanta ANA i spalio raketu iz bacača na sud u Prištini

PRIŠTINA - Mešovito veće sastavljeno od dvoje Euleksovih i troje domaćih sudija pri Vrhovnom sudu Kosova potvrdilo je presudu Okružnog suda u Prištini kojom je Amir Sopa, optužen za krivična dela u vezi sa terorizmom, osuđen na deset godina zatvora, saopšteno je iz Euleksa.

Kako je navedeno, Veće Vrhovnog suda je odbilo žalbu koju je podneo advokat odbrane okrivljenog i potvrdilo je prvostepenu presudu.

Veće je naložilo izmenu zakonske klasifikacije u presudi, da bi se u tački optužnice za terorizam uvrstilo i krivično delo nezakonitog posedovanja oružja.

Okružni sud u Prištini je Sopu proglasio krivim i osudio ga na tešku kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i jednog meseca, po dve tačke optužnice za terorizam i nezakonito posedovanje oružja.

Sopa je optužen da je napisao preteće pismo bivšem predsedniku opštine Priština u ime komandanta

"Albanske narodne armije", terorističke organizacije, i da je ispalio projektil iz bacača nanevši štetu na zgradi Okružnog suda u Prištini.

Postupak je vodio javni tužilac iz državnog tužilaštva Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track