Požar u kafiću “Lazino Tele”

Gorelo

Požar u kafiću “Lazino Tele”

Crna Hronika -
Stanari u blizini lokala su prvi osetili dim i sa svojih prozora su videli požar na krovu lokala

NOVI SAD - U klubu “Lazino Tele” u novosadskoj ulici Laze Telečkog, u sredu uveče oko 21 sat izbio je manji požar.

Kako nezvanično saznajemo požar se dogodio na drugom spratu lokala gde se u jednom delu pojavio dim.

Stanari u ulici Svetozara Miletića, u neposrednoj blizini lokala osetili su dim, pogledali kroz prozor i videli požar sa krova lokala. Momentalno su požar prijavili i vatrogasci su došli za pet minuta.

U tom momentu, srećom, u lokalu nije bilo mnogu ljudi i gosti su brzo evakuisani.

Ekipa vatrogasne brigade, nakon dojave o požaru, na lice mesta izašla je sa dva vozila i sedam vatrogasaca, pa je požar brzo ugašen.

U lokalu je, kako nezvanično saznajemo, pričinjena manja materijalna šteta, a uzrok požara biće poznat nakon uviđaja.

Gradonačelnik zatražio izveštaj nadležnih inspekcijaGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je danas od nadležnih inspekcija da mu dostave izveštaj o nadzoru u novosadskom kafiću "Lazino tele", u kojem je izbio požar.

Prema saznanjima grada, ovaj lokal u strogom centru grada u ulici Laze Telečkog ima potrebnu dozvolu i prateću dokumentaciju.

Kako je najavljeno iz gradske kuće, Gradska uprava će u narednom periodu u zajedničkoj akciji s vatrogascima rešavati problem pristupačnosti vatrogasnih vozila novosadskim ulicama, kako bi njihove službe mogle efikasnije da reaguju.

Prema rečima gostiju "Lazinog teleta", dim se pojavio na spratu ovog kluba, a svi gosti i zaposleni uspeli su da napuste objekat pre nego što se požar proširio.

Jedan od očevidaca je rekao da je reakcija osoblja bila munjevita tako da niko nije povređen.

"Dovoljno je bilo samo da se pojavi dim i lokal je bio ispražnjen za manje od minute. Nema razbijene čaše, a kamoli povređenih", ispričao je taj očevidac.

Vatrogascima je bio otežan pristup, jer kamionima nisu mogli da uđu u Ulicu Laze Telečkog niti u susednu Ulicu Mite Ružića pa su ih morali parkirati na stotinak metara od kafića.

Za sada nije poznato šta je uzrok požara.

U požaru u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu 1. aprila ove godine šestoro mladih je poginulo. Slična tragedija dogodila se i 2008. godine, kada je u požaru u kafiću "Laundž" u centru grada osmoro mladih izgubilo živote.

Beta

http://www.youtube.com/watch?v=u4Frht2Tuio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track