Izostanak optuženog i svedoka odložilo suđenje Gazda Jezdi

Pravosuđe

Izostanak optuženog i svedoka odložilo suđenje Gazda Jezdi

Crna Hronika -
Na suđenje zbog neprohodnih puteva nije došao optuženi Ljubivoje Šundić, koji živi u okolini Mladenovca, kao ni nekadašnji vlasnik televizije "Palma" Miki Vujović koji je trebalo da bude saslušan kao svedok, pa je suđenje odloženo za 23.januar

BEOGRAD - Suđenje nekadašnjem vlasniku piramidalne štedionice "Jugoskandik" Jezdimiru Vasiljeviću i njegovim saradnicima zbog višemilionskog oštećenja građana Srbije početkom devedesetih, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 23. januar zbog izostanka jednog optuženog i svedoka.

Na suđenje zbog neprohodnih puteva nije došao optuženi Ljubivoje Šundić, koji živi u okolini Mladenovca, kao ni nekadašnji vlasnik televizije "Palma" Miki Vujović koji je trebalo da bude saslušan kao svedok.Vasiljeviću se sudi zbog optužbi da je zloupotrebom službenog položaja i prevarom sa saradnicima oštetio štediše "Jugoskandika" za više desetina miliona.

Iako je proces zbog malverzacija u toj piramidalnoj štedionici poznat po Vasiljeviću prvi na optužnici je Podgoričanin Milorad Vukotić - direktor Banke privatne privrede Crne Gore.

Za Vukotićem je krajem prošle godine raspisana poternica, određen mu je pritvor i odlučeno je da mu se sudi u odsustvu.

Vasiljević je na prošlom suđenju rekao da je za propast piramidalne štedionice "Jugoskandik" odgovorna vlada Crne Gore koja mu je zaplenila naftu višemilionske vrednosti i ostavila ga bez keša pa nije mogao više da isplaćuje štediše.

Osim Vukotića i Vasiljevića na optužnici su Dragan Antonijević, Ljubivoje Šundić kao i advokat Stevan Protić.

Svi su na početku suđenja u decembru negirali krivicu za zloupotrebu službenog položaja, prevare i utaje u vezi s piramidalnom štednjom u "Jugoskandiku" početkom 90-ih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track