Subotičanin priveden zbog skrivanja 11 Pakistanaca

Ilegalci

Subotičanin priveden zbog skrivanja 11 Pakistanaca

Crna Hronika -
Policija je Pakistance pronašla u podrumu salaša u Bačkim Vinogradima

SUBOTICA - Pripadnici Policijske uprave u Subotici odredili su meru zadržavanja do 48 sati T.K. (36) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Subotica, policija je operativnim radom došla do saznanja da se na salašu u Bačkim Vinogradima nalazi veći broj migranata.

“Pretresom kuće, u podrumu, pronađeno je 11 pakistanskih državljana koji nezakonito borave na teritoriji Republike Srbije. Osumnjičeni se tereti da je, stranim državljanima u svojoj kući, za novčanu naknadu, pružao usluge smeštaja”, navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, T.K. je uz odgovarajuću krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici, koji mu je odredio pritvor do 30 dana, dok je u prekršajnom postupku, sudija Prekršajnog suda ilegalnim migrantima, odredio kazne zatvora.

“U odvojenoj akciji, policija je u kući na području grada pronašla još 12 državljana Avganistana koji ilegalno borave u Republici Srbiji i oni su u prekršajnom postupku kažnjeni kaznom zatvora u trajanju od sedam dana, dok će protiv tri osobe iz Subotice, biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Subotica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track