Andreju Hadži Miliću devet meseci zatvora
Foto: KURIR

Potvrđena presuda Višeg suda

Andreju Hadži Miliću devet meseci zatvora

Crna Hronika -
Okrivljeni je sredinom septembra 2010. pozivao da se silom promeni ustavno uređenje Srbije tako što je posle informacije u medijima da će 10. oktobra 2010. u Beogradu biti održana "Parada ponosa" sastavio saopštenje pod nazivom "Narod preti: Bolje rat nego gej parada"

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda koji je Andreja Hadži Milića osudio na devet meseci zatvora zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, okrivljeni je sredinom septembra 2010. u Beogradu pozivao da se silom promeni ustavno uređenje Srbije, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici. On je to uradio tako što je posle informacije u medijima da će 10. oktobra 2010. u Beogradu biti održana "Parada ponosa" sastavio saopštenje pod nazivom "Narod preti: Bolje rat nego gej parada".

To saopštenje je elektronskom poštom poslao šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije, na privatne imejl adrese svojih prijatelja i poznanika, kao blog na internetu, te na društvenoj mreži Fejsbuk.

Žalbu na prvostepenu presudu podneli su Andrej Hadži Milić i njegovi branioci, a Apelacioni sud ih je odbio kao neosnovane.

Mediji su ranije pisali da je on predsednik vanparlamentarne stranke Ujedinjeni pokret srpstva i samozvani komandant Garde cara Lazara, kao i da je više puta hapšen zbog organizovanja protesta povodom zbivanja na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja