Ubistvo u Nikšiću: Likvidiran brat pripadnika Šarićevog klana
Foto: Savo Prelević, Vijesti

Likvidacija u Nikšiću

Ubistvo u Nikšiću: Likvidiran brat pripadnika Šarićevog klana

Crna Hronika -
Vidak Vorotović (34), zvani Vinko, sedeo je u automobilu „audi“ kada mu je nepoznati napadač prišao i ispalio mu hitac u glavu

Nikšić - Osveta narko-bosa?Vidak Vorotović (34), zvani Vinko, rođeni brat Marka Vorotovića (32), saradnika Darka Šarića (42), ubijen je u subotu u Niškiću. Napadač za kojim policija traga pucao mu je u glavu, dok je sa još jednom osobom sedeo u „audiju“ na parkingu ispred autobuske stanice.Motiv nepoznat- Ubistvo se dogodilo pola sata pre ponoći. Osoba koja je bila sa Vorotovićem u automobilu pošteđena je jer je egzekutor nije povredio - kaže izvor iz crnogorske policije.Motiv surove likvidacije za sada nije poznat, ali se spekuliše da bi mogla da bude odmazda odbeglog narko-bosa zato što je rođeni brat ubijenog priznao da je učestvovao u švercu preko dve tone kokaina za njega. On je u martu sa specijalnim tužilaštvom postigao sporazum o priznanju krivice i osuđen je na devet godina robije.- Jedan od zahteva Marka Vorotovića bio je da kaznu ne služi u Srbiji, već u Crnoj Gori. Sporazumom o priznanju krivice to mu je omogućeno, ali još uvek nije prebačen - kaže izvor Kurira.Tokom suđenja, pre nego što se „nagodio“ sa tužilaštvom, Marko Vorotović je tvrdio da nema nikakve veze sa švercom droge i da Šarića ne poznaje. Tada je rekao i da je u teškom psihičkom stanju. Međutim, posle skoro tri godine u pritvoru rešio je da sve prizna u zamenu za blažu kaznu.Njegov stariji brat, ubijeni Vidak Vorotović, nije dovođen u vezu sa Darkom Šarićem, ali je i on 2009. godine bio uhapšen u Beogradu.Imao poternicu- Za njim je 2008. godine raspisana međunarodna poternica zbog pripreme likvidacije Baranina Veselina Bujića i po njoj je uhapšen u Srbiji. Međutim, u Višem sudu u Podgorici u julu 2010. godine oslobođen je optužbi, a tu presudu je 2011. godine potvrdio i Apelacioni sud - kaže izvor Kurira.Privođen je i 2008. godine u Tivtu zbog učestvovanja u tuči ispred kafića „Duga“, koja je prethodila ubistvu Petra Drakulovića i Srđana Kasalice.

Klan je uništen posle zaplene kokaina u Argentine
Klan je uništen posle zaplene kokaina u Argentine

Darko Šarić i dalje je u bekstvu
Darko Šarić i dalje je u bekstvu

Zoran Vorotović: Vidak je bio pravi sportistaBivši fudbaler Crvene zvezde Zoran Vorotović, Vidakov rođak, kaže da ne zna zašto je njegov sinovac nastradao jer je bio dobar momak i pravi sportista.- Otac pokojnog Vidaka i ja smo braća od strica i on mi je bio sinovac. Zaista ne znam motiv ovog zločina, Vidak je bio dobar momak, uzoran sportista. U životu cigaretu nije zapalio. To je velika tragedija. Za njegovog brata Marka se znalo da je radio u obezbeđenju tog Frica iz Kotora, koji je ubijen. Ne znam hoće li ga pustiti iz zatvora da ode bratu na sahranu - izjavio je za Kurir Zoran Vorotović.Brat čuvao FricaMarko Vorotović, mlađi brat ubijenog Vinka, prema informacijama iz crnogorskih medija, radio je pre nekoliko godina i kao šef obezbeđenja diskoteke „Maksimus“ u Kotoru i telohranitelj Dragana Dudića Frica, koji je pre dve godine ubijen u Kotoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track