FRANCUZ TALAC: Jeo, pio i dobio gratis gorivo!

Kako je Francuz bio „talac“ na pumpi

FRANCUZ TALAC: Jeo, pio i dobio gratis gorivo!

Crna Hronika -
Imao je kraljevski tretman! Ne samo da je na kraju dobio gorivo za džabe, već smo ga nahranili i napojili i još mu ponudili da izabere gde će da boravi dok ne nabavi novac!

BEOGRAD - Ode, a ne plati!Kad se u nedelju uveče na benzinskoj pumpi „Elp“ na auto-putu kod Sava centra pojavio tamnoputi francuski državljanin tražeći da mu sipaju gorivo za 10.000 dinara, pumpadžije nisu ni slutile da će Francuz na toj pumpi provesti skoro 24 sata!- Napunili smo mu rezervoar, a on nije imao keš, pa nam je dao platnu karticu. Kako na njoj nije bilo novca, odlučili smo da ga zadržimo na pumpi dok ne nabavi pare. Morao je da sačeka jutro da bi obavio telefonske razgovore, ali kako ni tokom ponedeljka nije uspeo da se snađe za novac, rešili smo da ga pustimo - kaže radnik i objašnjava kako se Francuz proveo u „zarobljeništvu“.- Ma kakav talac, imao je kraljevski tretman! Ne samo da je na kraju dobio gorivo za džabe, već smo ga nahranili i napojili i još mu ponudili da izabere gde će da boravi dok ne nabavi novac! On je odabrao da bude u svom „fordu“, koji je parkirao na pumpi - sa osmehom je ispričao jedan od radnika i dodao da sada u kasi ima manjak od 100 evra, jer Francuz nije platio evrodizel koji su mu sipali.Pumpadžija kaže da je Francuz bio vidno zbunjen, ali se nije uplašio niti bunio.- Kad smo mu objasnili da ne može da ode dok ne plati, nije paničio. Mirno je rekao da nije znao da nema novca i zatražio da mu damo telefon. Navodno je zvao osobu koja je trebalo da mu uplati pare na račun. Zatim je okrenuo još jedan broj i posle nam rekao da je razgovarao sa ljudima iz francuske ambasade - kaže radnik.Nakon 24 sata radnici su odlučili da Francuzu ipak požele srećan put, iako nije platio gorivo.- Išao je za Istanbul, a nama je bilo žao da mu istočimo benzin jer ko zna gde bi završio - kaže radnik. (M. I.)

Nije zvao ambasadu!Radnici pumpe rekli su da su policajci izašli na teren i napravili zapisnik, a iz Ambasade Francuske Kuriru je rečeno da ih niko nije pozvao povodom neplaćenog računa njihovog državljanina.- Ni u nedelju ni u ponedeljak niko tim povodom nije zvao Ambasadu ni na jedan broj telefona - rekli su iz Ambasade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track