Dva Bošnjaka oslobođena za zločin nad Srbima u Srebrenici

Ratni zločin

Dva Bošnjaka oslobođena za zločin nad Srbima u Srebrenici

Crna Hronika -
Predsedavajući Sudskog veća Mensur Đonlić rekao je da kvalitet i sadržina dokaza tužilaštva nisu bili dovoljni da bi Salihović i Jakubović bili proglašeni krivim

BIJELJINA - Okružni sud u Bijeljini oslobodio je danas optužbi Husa Salihovića i Ibra Jakubovića za ratni zločin nad srpskim civilima u srebreničkom selu Ratkovići 1992. godine.

U obrazloženju ove nepravosnažne odluke, predsedavajući Sudskog veća Mensur Đonlić rekao je da kvalitet i sadržina dokaza tužilaštva nisu bili dovoljni da bi Salihović i Jakubović bili proglašeni krivim.

Salihović je u završnoj reči, na ročištu 5.decembra, citirao izjave svedoka za koje je rekao da nisu tačne i s njegovim izlaganjem saglasio se i drugooptuženi Ibro Jakubović.

Tužilac je na prethodnom ročištu u završnoj reči zatražio osuđujuću presudu i određivanje pritvora, dok je odbrana smatrala da nema dovoljno dokaza i traži oslobađajuću presudu.

U toku iznošenja završne reči, tužilac je navodio da je dokazao krivicu Salihovića i Jakubovića koji su optuženi da su u selu Ratkovići 27. juna 1992. godine ubili, a potom nožem izmasakrirali Stojana Stevanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track