OTAC SILOVATELJA: Ako je silovao, nek robija 100 godina!

Otac uhapšenog za Kurir

OTAC SILOVATELJA: Ako je silovao, nek robija 100 godina!

Crna Hronika -
Ne znam da li je napadao sve te žene, ali čim se o tome priča, moguće da je to istina, kaže Srboljub P., otac Zorana P. (31), osumnjičenog za napastvovanje 12 devojaka

BEOGRAD - Sin me je tukao!- Ne znam da li je moj sin silovao sve te žene, ali čim se o tome priča, moguće da je to istina... Ako je kriv, neka ga sud osudi na 100 godina zatvora! Žao mi je tih žena. Ne bio mu ja u koži ako je to uradio! Još ne mogu da shvatim da je Zoran uhapšen! Nikako mi to ne ide u glavu! U šoku smo i ja i njegova braća!Ovo je juče za Kurir rekao Srboljub P., otac Zorana P. (31), uhapšenog zbog sumnje da je silovao i seksualno zlostavljao najmanje 12 žena na teritoriji Beograda. Za hapšenje sina Srboljub je saznao gledajući vesti na televiziji.U braku pet godina- Zoran godinama živi u Beogradu. Oženio se pre pet godina, a ovde je retko dolazio. Ne mogu da znam šta je radio kad nije živeo sa mnom. Imao sam ranije grdne probleme s njim. On je mene tukao, a ne ja njega. Policiji sam ga prijavljivao, vadio lekarske nalaze, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Niko ništa nije preduzeo - priča potreseni Srboljub P.Sa sinom se, kako kaže, pomirio nakon što se Zoran oženio.- Supruga mu je divna i poštena žena. U julu je doktorirala. Zoran me nikad nije zvao da vidi kako sam. I kad bi došao u Pudarce, meni bi samo rekao „zdravo“, a onda bi otišao kod dvojice mlađe braće - priča Srboljub P.Srboljub i njegova supruga rastali su se 2002. godine.- Posle toga su trojica mojih sinova ostala da žive sa mnom u Pudarcima. Zoran je ovde radio u pekari i svaki dan je službenim vozilom dolazio u selo - kaže otac.Braniće se ćutanjemZoran P. je, kako je Kurir već pisao, uhapšen prekjuče na auto-putu Beograd - Niš, kod Vrčina. Sumnja se da je još od 2006. napadao i silovao devojke, i to uglavnom na Starom gradu i Zvezdari, a policija proverava i da li je Zoran napastvovao auto-stoperke.- Čuo sam da je Zoran angažovao i advokata. Valjda je prvo priznao da je silovao, ali će sad, kako su mi rekli, da se brani ćutanjem - ispričao je otac Srboljub P.

Otac Srboljub P.
Otac Srboljub P.

„Neću da se prljam“Srboljub je ispričao i da je pokušao da sina nauči nekom zanatu.- Jedno vreme živeo sam u Pančevu, pa sam tamo odveo Zorana kod nekog majstora. Međutim, posle nekoliko dana se vratio u selo i rekao mi: „Neću da se prljam. Ne volim masne poslove. Nije to za mene“ - priseća se Srboljub.Odao ga DNKZoran P. je ranije bio nepoznat policiji jer nije imao ni najmanji prekršaj, što je otežavalo njegovu identifikaciju kao seksualnog prestupnika.- Ipak, nedavno mu je uzet uzorak DNK zbog nekog drugog dela, ali se ispostavilo da se taj uzorak poklapa s tragovima DNK nađenim na mestima silovanja - rekao je izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track