Ukinut pritvor Zvonku Veselinoviću

Specijalni sud

Ukinut pritvor Zvonku Veselinoviću

Crna Hronika -
Veće Specijalnog suda ukinulo je pritvor Zvonku Veselinoviću i Draganu Ćurčiću

BEOGRAD - Veće Specijalnog suda ukinulo je pritvor Zvonku Veselinoviću i Draganu Ćurčiću, dok se Milan Radojičić branio sa slobode.

Veselinoviću će biti suđeno pred redovnim sudom, jer se Specijalni sud oglasio nenadležnim.

Dragan Ćurčić neće biti pušten jer je osuđen na dve godine u vezi sa slučajem Carinska mafija i biće prebačen u Niš.

Zvonko Veselinović pušten je iz Okružnog zatvora u Beogradu oko 14 sati, pošto mu je ranije danas Specijalni sud ukinuo pritvor u kome je proveo godinu dana, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Veselinović, koji je iz Zvečana, Radojičić i Ćurčić terete se da su protivpravno prisvojili 32 kamiona u vlasništvu lizing kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing" i sebi pribavili najmanje 237 miliona dinara (dva miliona evra) imovinske koristi.Optuženi su se u novembru izjasnili da ne priznaju krivicu.

Odbrana Veselinovića tada je predložila sudu da mu za jemstvo od 200.000 evra ukine pritvor i pusti ga da se brani sa slobode. Veselinovićevi branioci su rekli da se jemstvo nudi u nepokretnostima, koje bi založili njegovi prijatelji i rođaci.

Da podsetimo, vozila je koristila Ćurčićeva privatna kompanija "Evrokop" sa sedištem u Raškoj, u toku aprila i juna 2008. godine, na osnovu ugovora o finansijskom lizingu koji je njegova kompanija zaključila sa "Hipo-Alpe Adrija bankom", navodi se u optužnici.

U novembru 2010. godine ugovor o lizingu je raskinut, jer je Ćurčićeva firma prestala da plaća rate za lizing.Međutim, umesto da kamione vrate toj kompaniji, njih trojica su ih u drugoj polovini 2010. prebacili na teritoriju Kosovo i Metohiju i tamo nastavili da ih koriste, a zarađeni novac su zadržali za sebe.Kamione su pokušali da prodaju drugim kupcima, a kako se navodi u optužnici, između ostalog su korišćeni i za izgradnju autoputa Priština-Tirana.

Sav prihod koji je ostvaren od korisćenja tih vozila zadržali su za sebe i tako pribavili protivpravnu imovinsku korist od najmanje 237 miliona dinara.

Deo vozila je pronađen na teritoriji Kosmeta.Veselinović je 20. decembra 2011. uhapšen na Kopaoniku, zajedno sa bratom Žarkom Veselinovićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track