BAHATO: Đilasovi batinaši opet tukli putnika

Tabadžije iz bus-plusa

BAHATO: Đilasovi batinaši opet tukli putnika

Crna Hronika -
Miloš P.: Tražio sam da mi kontrolor kaže ime i prezime kako bih ga prijavio zbog drskog ponašanja, a on je počeo da me udara

BEOGRAD - Dokle, bre, da glume inkviziciju?!Hteo sam da izađem iz autobusa na stanici u Ulici Marijane Gregoran! Imao sam slušalice u ušima i slušao sam muziku, tako da nisam čuo da mi je bilo ko išta rekao. Iznenada, kontrolor me je povukao za ruku i tražio mi kartu. Rekao sam mu da imam kartu i da silazim na sledećoj stanici. Pokušao sam da izvadim novčanik, ali je on počeo da viče: „Sram te bilo! Kad ti priđe službeno lice, moraš da izvadiš slušalice iz ušiju!“Sporne slušaliceOvako je juče Miloš P. (26), putnik koga je u ponedeljak u autobusu na liniji 25 na stanici u Ulici Marijane Gregoran pretukao kontrolor „bus-plusa“ Dane J. (52), opisao za medije početak nesvakidašnjeg okršaja koji je usledio. On nije želeo da se fotografiše za novine zbog toga što se plaši da bi mogao da ima probleme sa drugim kontrolorima „bus-plusa“, ali je ispričao detalje incidenta.- Problem je izbio samo zbog toga što sam i dalje slušao muziku dok mi se obraćao. Ne znam zašto su ga moje slušalice toliko iznervirale, ali sam mu zbog bahatog ponašanja tražio da mi kaže svoje ime i prezime, kako bih ga prijavio nadležnima. Međutim, on je tad i fizički nasrnuo na mene! Udarao me je po glavi - kaže Miloš P., uspešan student Elektrotehničkog fakulteta.Posao za lekareCeo okršaj odigrao se u autobusu u momentu kad je vozilo stajalo na stanici.- Vozač autobusa zatvorio je vrata vozila. Ubrzo su na lice mesta stigli policija i ekipa Hitne pomoći. Miloš P. je imao hematom ispod oka i krvarenje iz nosa, pa je prevezen u Urgentni centar - kaže izvor Kurira iz istrage.Prema rečima našeg izvora, policija je protiv Daneta J. i Miloša P. podnela prijavu, ali i protiv Miloševog oca Milovana P., koji je posle incidenta hteo da se obračuna sa vozačem GSP!

„Bus-plus“: Putnik krivIz „Bus-plusa“ ističu da incident nije izazvao njihov kontrolor, već putnik koji nije imao važeću kartu.- Putnik je najpre napustio autobus, ali se vratio u vozilo i nastavio da provocira kontrolora, a zatim ga i napao. Kontrolor je odreagovao u samoodbrani i putnik je lakše povređen. Ubrzo posle incidenta došao je i putnikov otac, koji je nasrnuo na vozača GSP. Naš kontrolor je bio zadržan u bolnici zbog pritiska i gušenja - rekli su iz „Bus-plusa“.

Foto: Marina Lopicic
Foto: Marina Lopicic

Grad: Čekamo izveštajGradska uprava zahtevala je od nadležnih službi da im dostave kompletan izveštaj o incidentu u autobusu na liniji 25.- Tražili smo kompletan izveštaj od nadležnih službi kako bismo proverili šta se zaista dogodilo. Nedopustivo je i za nas neprihvatljivo da se kontrolori fizički obračunavaju s putnicima, osim ako se ne radi o samoodbrani, i ako se utvrdi odgovornost kontrolora, on će biti najstrože kažnjen - izjavio je Aleksandar Bijelić, gradski menadžer.

Incidenti u gradskom prevozu♦ 18. SEPTEMBAR - Komunalni policajac tukao je putnika Dražena Cimbaljević (31, na slici) u autobusu na liniji 95 u Krnjači pošto nije hteo da izađe iz autobusa. Protiv Cimbaljevića je pokrenuta istraga zbog ometanja službenog lica, ali istraga se vodi i protiv komunalnog policajca Stefana Stanojevića (21) zato što je tukao Cimbaljevića.♦ 5. OKTOBAR - Dvojica komunalnih policajca izvukla su na Smederevskom putu starijeg putnika iz autobusa, a potom ga pribili uz ogradu i držali mu ruke iza leđa. U ovom slučaju nije bilo krivičnih prijava.♦ 27. NOVEMBAR - Kontrolorka „bus-plusa“ izbacila je putnicu Sanju N. (26) iz autobusa na okretnici na Zelenom vencu pošto nije imala sitan novac da plati kartu kod vozača.Sanja je želela da plati kartu novčanicom od 1.000 dinara, ali vozač nije imao da joj vrati kusur, pa joj zato nije ni prodao kartu. Na kraju je Sanja ispaštala, ni kriva ni dužna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track