Binić: Ceca odobravala finansijske transkacije

Suđenje za prodaju fudbalera Obilića

Binić: Ceca odobravala finansijske transkacije

Crna Hronika -
Jovan Dimitrijević i Dragiša Binić izjavili da su bili volonteri u Obiliću i da je samo Svetlana Ražnatović donosila odluke

BEOGRAD - Krivicu svalili na Cecu!Dragiša Binić (51) i Jovan Dimitrijević (55), nekadašnji funkcioneri fudbalskog kluba Obilić, izjavili su juče da nemaju nikakve veze s nezakonitom prodajom fudbalera Milana Obradovića Lokomotivi iz Moskve 2001. godine! Oni su rekli da je sve odluke donosila vlasnica kluba Svetlana Ceca Ražnatović!- Posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana gazda je bila Svetlana i ona se pitala za sve, jer je ona finansirala klub. Ja gazdu ne pitam ni kad daje pare, a kamoli kad ih uzima. Bez Svetlane Ražnatović nijedna finansijska transakcija nije mogla da se izvrši. Bez njenog odobrenja nije mogao ni burek da se kupi - objasnio je ulogu Cece u klubu optuženi Dimitrijević.I Binić i Dimitrijević naveli su da ne samo da nisu imali nikakvu finansijsku korist od transfera ovog fudbalera, već i da su u Obiliću radili volonterski, bez ikakvih primanja. Dimitrijević je, međutim, potvrdio da je otvorio privatni račun na koji je za potrebe kluba uplaćeno 250.000 nemačkih maraka.- Sedeli smo u kancelariji i advokat kluba Dragan Krgović predložio je da otvorimo račun na moje ime jer je Obilićev račun zbog Arkana bio pod sankcijama. Novac je trebalo da bude uplaćen za TV prava, što je i učinjeno. Kad je novac legao, ja sam otišao, podigao ga i uplatio na blagajnu. To je sve što sam uradio - ispričao je Dimitrijević.Binić i Dimitrijević bili su na optužnici po kojoj su pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić priznale krivicu i odslužile kaznu kućnog zatvora. Odbrana je juče predložila da i one budu saslušane kao svedoci, ali će sud o tome naknadno odlučiti. Na sledeće suđenje, zakazano za 22. februar sledeće godine, biće pozvani fudbaler Milan Obradović, kao i advokat Krgović.

Svetlana Ražnatović
Svetlana Ražnatović

Binić krcka ušteđevinuDragiša Binić, potpredsednik FK Napredak, imao je problem da sudiji Slađani Marković juče objasni od čega se izdržava.- Trenutno ne radim. Svima je poznato da sam 15 godina igrao fudbal. Recimo da živim od ušteđevine. U Obiliću, kao i u Kruševcu, radim volonterski. Ne primam platu - rekao je Binić i začuđenoj sudiji pokušao da objasni da još „ima ljudi koji vole fudbal i rade bez plate, a čak i dodaju kad zatreba“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track