Slučaj Zorana Ćopića pred sudom počinje ispočetka

Pravne zavrzlame

Slučaj Zorana Ćopića pred sudom počinje ispočetka

Crna Hronika -
Vrhovni sud RS doneo je zaključak da presuda protiv Zorana Ćopića i Drage Nižola ne može biti zasnovana samo na snimcima telefonskih razgovora koji su izvedeni na suđenju

BANJALUKA- Vrhovni sud Republike Srpske zbog bitni povreda Zakona o krivičnom postupku RS ukinuo je prvostepenu osuđujuću presudu banjalučkog okružnog suda izrečene Zoranu Ćopiću (46) i Dragi Nižolu (53) za pranje novca kokainskog narko bosa Darka Šarića.

Banjalučki sud u prvostepenoj presudi Ćopića i Nižola osudio je na pet godina odnosni četiri meseca zatvora, a u svom obrazloženju Vrhovni sud RS doneo je zaključak da presuda protiv njih dvojice ne može biti zasnovana samo na snimcima telefonskih razgovora koji su izvedeni na suđenju, pa je ceo postupak vraćen sudu u Banjaluci i naloženo novo suđenje.

Vrhovni sud RS je ujedno produžio pritvor Ćopiću koji može trajati najduže godinu dana.

Ćopićev advokat Mirko Dabić, u svom ranijem obraćanju veću Vrhovnog suda RS izjavio je da prvostepeni postupak je otvorio brojna pitanja na koja niko nije odgovorio, id a su dokazi koji su izvedeni protiv Ćopića iz Srbije koji nisu na teritoriji BiH zakoniti.

"Prvostepeni sud je na osnovu pretpostavki zaključio da je postojao dogovor između Zorana Ćopića i Darka Šarića i trećih osoba. Prvostepeni sud je iznosio proizvoljne zaključke i nije privatio nijedan dokaz odbrane", naveo je ranije Dabić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track